Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pittsburgh vyhral na ľade New Jersey a natiahol víťaznú sériu na 7 zápasov

Hokejisti Pittsburghu zvíťazili v zápase zámorskej NHL na ľade New Jersey 3:2 a ťahajú sériu siedmich víťazstiev. Devils sa nedarí, bola to už ich šiesta prehra za sebou a zároveň pätnásta z uplynulých osemnástich stretnutí. V domácom drese nastúpili dvaja Slováci, Tomáš Tatar ani Marián Studenič sa bodovo nepresadili.

20.12.2021 06:56
Penguins Devils Hockey Foto: ,
Trma-vrma pred bránkou Pittsburghu Penguins. New Jersey z nej nič nevyťažili.
debata

Tatar odohral takmer 15 minút, raz vystrelil na bránku hostí. Studenič absolvoval na ľade vyše 12 minút, zapísal si jeden mínusový bod aj jednu strelu. O výhru „tučniakov“ sa gólovo zaslúžili Teddy Blueger, Danton Heinen a Mike Matheson. Na druhej strane sa presadili Janne Kuokkanen, ktorý po 16 zápasoch prekonal strelecké „suchoty“, a Nathan Bastian. „Bolo to pekné,“ povedal strelec prvého gólu hostí Blueger a dodal:

„Myslím si, že sme nehrali úplne najlepšie. Mali sme dobré momenty, ale chýbal nám rytmus, najmä v útoku.“ Do vedenia sa Pens dostali v 10. minúte v oslabení. Pre Jersey to bol šiesty gól, ktorý dostali túto sezónu v presilovke, čo je najviac v lige. Tímy sa stretnú opäť už v noci na stredu na ľade Pittsburghu.

Hokejisti NHL s najvyšším počtom zápasov v sérii Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Johnny Wilson: 580 zápasov (1952 - 1960).

Nedarilo sa ani Washingtonu, ktorý doma prehral s Los Angeles Kings 2:3, hoci viedol 2:0. Capitals, v drese ktorých odohral vyše 19 minút slovenský obranca Martin Fehérváry, chýbali viacerí hráči. Na covidovej listine sú Nicklas Bäckström, Jevgenij Kuznecov, T.J. Oshie aj Michael Sgarbossa.

Hostí výrazne podržal brankár Garret Sparks, ktorý zneškondil 33 striel a dosiahol úspešnosť 94,3 %. Bol to jeho prvý zápas od apríla 2019, keď pôsobil v Toronte, poslednýkrát vyhral mesiac predtým.

Úspešnými strelcami boli jeho spoluhráči Adrian Kempe, Blake Lizotte a Christian Wolanin a napravili si tak chuť po prehre s Carolinou (1:5). Pre posledného menovaného to bol prvý presný zásah od marca 2019, keď pôsobil v Ottawe. Z domácich sa presadili Connor McMichael, ktorému prihral debutujúci Joe Snively, a Justin Schultz.

„Je to mizerný pocit, keď doma prehráte zápas,“ povedal tréner Capitals Peter Laviolette a doplnil: "Myslíte si, že to robíte dobre a máte veci pod kontrolou a my sme to nezvládli, to je frustrujúce.“

Jozef Stümpel Čítajte viac Stümpel už nie je poslanec. Môže za to alkohol za volantom pred dvomi rokmi

Hokejisti Vegas Golden Knights zvíťazili na ľade New Yorku Islanders 4:3 po predĺžení a nájazdoch a natiahli víťaznú sériu na päť duelov. Hrdinom „rytierov“ bol obranca Shea Theodore, ktorý strelil dva góly vrátane vyrovnávajúceho 48 sekúnd pred koncom tretej tretiny a premenil aj rozhodujúci nájazd.

„Tieto body znamenajú veľa, všetko do seba zapadlo, bolo to super,“ povedal po zápase Theodore. Slovenský bek domácich Zdeno Chára odohral 18:06 minút a do štatistík si pripísal tri strely, dve trestné minúty a jeden plusový bod.

Pre brankára hostí Robina Lehner to bol prvý vonkajší zápas proti bývalému klubu. Od Islanders odišiel po sezóne 2018/2019, keď bol kandidátom na najlepšieho brankára ligy. Otvárací gól zápasu Vegas strelil v siedmej minúte Jonathan Marchessault, pre ktorého to bol tretí gól v štyroch uplynulých zápasoch. Za domácich skórovali Brock Nelson, Kieffer Bellows a Jean-Gabriel Pageau.

Jozef Stümpel Čítajte viac Stümpel už nie je poslanec. Môže za to alkohol za volantom pred dvomi rokmi

V ďalšom stretnutí vyhrali Winnipeg Jets doma nad St. Louis Blues 4:2. Bolo to pre nich prvé víťazstvo od piatkového odchodu trénera Paula Maruicea.

„Je to skvelé. Myslím si, že sme odohrali skvelý zápas, vyšlo nám všetko, čo sme chceli,“ povedal nový tréner Jets Dave Lowry. Paul Šťastný strelil dva góly a pridal asistenciu, ktorá bola jeho 500. za Winnipeg. Nikolaj Ehlers mal bilanciu 1+3 a domáci ukončil trojzápasovú sériu prehier.

Brankár Connor Hellebuyck podržal tím 26 zákrokmi. Gólman St. Louis Jordan Binnington nastúpil prvýkrát od 30. novembra, keď sa dostal na covidovú listinu. Z jeho spoluhráčov sa gólovo presadili Vladimir Tarasenko a Niko Mikkola.

NHL – sumáre:

New York Islanders – Las Vegas Golden Knights 3:4 pp a sn (1:1, 0:0, 2:2 – 0:0, 0:1)
Góly: 12. Nelson (Dobson, Wahlstrom), 55. Bellows (Parise), 58. Pageau (Wahlstrom, Lee) – 7. Marchessault (Whitecloud, Smith), 46. Theodore (Stephenson, Pacioretty), 60. Theodore (Pietrangelo), rozh. náj. Theodore. Brankári: Sorokin – Lehner, strely na bránku: 32:34, 17.255 divákov.

Winnipeg – St. Louis 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Góly: 25. Ehlers (Scheifele, Šťastný), 37. Scheifele (Ehlers), 45 Šťastný (Ehlers, Dillon), 55.Šťastný (Ehlers, Lowry) – 34. Tarasenko (Barbašev, Bučnevič), 55. Mikkola (Bučnevič, Barbašev). Brankári: Hellebuyck – Binnington, strely na bránku: 34:28, 13.524 divákov.

Washington Capitals – Los Angeles Kings 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Góly: 8. McMichael (Snively), 34. Schultz (Sheary, Hathaway) – 38. Lizotte (Iafallo, Kopitar), 43. Wolanin (Roy), 50. Kempe (Roy, Brown). Brankári: Vaněček – Sparks, strely na bránku: 35:24, 18.573 divákov.

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Góly: 23. Kuokkanen (Smith, Šarangovič), 52. Bastian (Hamilton, Zacha) – 10. Blueger, 22. Heinen (Pettersson, Zucker), 50. Matheson (Simon, Ruhwedel). Brankári: Gillies – Jarry, strely na bránku: 19:22, 14.857 divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Pittsburgh Penguins #Marián Studenič