Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry po hnusnom zákroku súpera na hlavu zápas nedohral

Hokejisti Washingtonu so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym prehrali v noci na sobotu v zámorskej NHL doma s Pittsburghom 2:4. Fehérváry duel nedohral pre zranenie hlavy.

11.12.2021 06:46
Martin Fehérváry Foto:
Martin Fehérváry zostal ležať na ľade.
debata (3)

Slovenského zadáka v druhej tretine tesne po odohratí puku zasiahol lakťom do hlavy útočník Penguins Brock McGinn. Fehérváry zostal po tvrdom zákroku ležať na ľade, napokon zamieril otrasený rovno do šatne a do hry sa už nevrátil. V zápase stihol odohrať 10:27 min. a vyslal dve strely na bránku.

Rozhodcovia McGinnov zákrok nepotrestali. Po zápase tréner Capitals Peter Laviolette nemal bližšie informácie o zdravotnom stave Fehérváryho. Penguins slávili tretie víťazstvo za sebou, Sidney Crosby a Michael Matheson k nemu prispeli zhodne dvomi asistenciami, pričom Crosby bodoval v siedmom zápase v rade.

V drese „Caps“ sa po asistenciách Alexandra Ovečkina gólovo presadili Jevgenij Kuznecov a Lars Eller.

Hráči New Jersey podľahli doma Nashvillu 2:3. Slovenský útočník v službách Devils Tomáš Tatar si počas 18:04 min. na ľade pripísal jednu plusku, jeho krajan Christián Jaroš nehral pre zranenie.

USA SR šport hokej Avalanche Rangers Húska Čítajte viac Je jedno, odkiaľ ste. V NHL je dôležité len to, čo chytíte

V ďalšom zápase Vancouver zdolal Winnipeg 4:3 po nájazdoch a tešil sa z tretie víťazstva za sebou. Slovenský brankár Jaroslav Halák nechytal, v bránke Canucks sa predstavil Thatcher Demko. Dva góly domácich strelil švédsky útočník Nils Höglander, v záverečnom rozstrele bol jediným úspešným exekútorom jeho krajan Elias Pettersson.

Výsledky NHL:
Washington – Pittsburgh 2:4, Buffalo – New York Rangers 1:2, New Jersey – Nashville 2:3, Arizona – Florida 1:3, Colorado – Detroit 7:3, Vegas – Philadelphia 2:4 v 3. tretine, Vancouver – Winnipeg 4:3 pp a sn

Najlepší centri v histórii NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
1. Wayne Gretzky - 224 bodov

Studenič prispel asistenciou k víťazstvu Uticy

Slovenský hokejista Marián Studenič sa v nočnom zápase AHL podieľal asistenciou na víťazstve Uticy 3:1 nad Clevelandom. Zaznamenal aj plusový bod a jednu strelu na bránku. Dvadsaťtriročný útočník bodoval v druhom stretnutí za sebou a celkovo má v tejto sezóne AHL na konte 10 bodov (5+5) v 13 vystúpeniach.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Martin Fehérváry