Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dojemné gesto slovenskej kométy. Gól poslala mame do neba

Hokejisti Washingtonu si pred nedeľňajším zápasom proti Pittsburghu v NHL pripomenuli boj proti rakovine akciou Hockey Fights Cancer Night.

16.11.2021 14:34
5. Fehervary Foto:
Martin Fehérváry.
debata

Počas predzápasového rozkorčuľovania mali domáci hráči na sebe dresy levanduľovej farby a pred súbojom si spoločne so súpermi z Pittsburghu v stredovom kruhu uctili pamiatku tých, ktorí v ich hokejovej komunite bojovali s rakovinou.

Prvý gól zápasu v oslabení dosiahol slovenský obranca Martin Fehérvary a v duchu tohto odkazu ho venoval svojej mame Gabike, ktorá v roku 2009 podľahla rakovine pľúc. Budúci hokejista NHL mal vtedy 9 rokov, jeho starší brat mal v tom čase pätnásť a mladšia sestra iba 6 rokov.

Najlepšie platení hokejisti zo SR v sezóne 2021/22 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL) - 490...

„Toto je pre Teba mama. naozaj mi veľmi chýbaš,“ napísal Martin Fehérváry vo svojom príbehu na instagrame, upozornil na to web russianmachine­neverbreaks.com. Jeho tím zdolal Pittsburgh presvedčivo 6:1. "Veľké víťazstvo najmä v túto výnimočnú noc."dodal 22-ročný obranca, ktorý si v 15 zápasoch novej sezóne zapísal už dva góly a spolu tri kanadské body.

Na gól Fehérvárymu v oslabení prihral skúsený útočník Tom Wilson, ktorý na adresu mladého Slováka povedal: „Je to skvelý chalan aj hokejista. Keď vystrelí, stojí to zato. V zápase proti Pittsburghu bol jeden z našich najlepších hráčov. Doslova lietal po ľade a miestami sa zdalo, že hrá útočníka. Bol úžasný.“


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Fehérváry