Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký o sexuálnom obťažovaní v Chicagu: Šokovalo ma to

Po vyše desiatich rokoch vzkriesená kauza sexuálneho obťažovania Kyla Beacha videoanalytikom Bradom Aldrichom v elitnom hokejovom tíme NHL Chicago Blackhawks je zaujímavá aj pre slovenských fanúšikov.

30.10.2021 15:59
Versteeg Foto:
Tomáš Kopecký (82) v drese Chicaga.
debata

V roku 2010 si dres Chicaga obliekali a Stanleyho pohár klubu pomohli získať aj útočníci Marián Hossa a Tomáš Kopecký.

USA NHL Stanley Cup Blackhawks Flyers Hokej Čítajte viac NHL rieši zvrhlíka. Poznali ho aj Slováci

"Nevedel som o ničom. Dozvedel som sa to pred niekoľkými mesiacmi, keď mi volali cez telemost právnici. Vtedy mi nepovedali ani konkrétne mená, len to, či som niečo v tej dobe postrehol.

Šokovalo ma to, lebo Kyla Beacha som poriadne ani nepoznal. Bol vtedy v záložnom tíme," uviedol Tomáš Kopecký v rozhovore pre denník Šport.

Tridsaťdeväťročný dubnický rodák tvrdí, že v šatni sa určite vtedy neriešilo nič, čo by malo spojitosť s obťažovaním jedného z hráčov. Z toho vyplýva, že ostatní hokejisti o tom ani nemuseli vedieť.

Hráči NHL bez ochranných štítov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Jamie Benn (Dallas).

„Boli sme vtedy plne sústredení na play off, niečo také by som určite postrehol. Odsudzujem podobné veci ako sexuálne obťažovanie alebo rasizmus. Nemá to so športom nič spoločné a nepatrí to nielen tam, ale ani do slušnej spoločnosti,“ zdôraznil Kopecký.

Na priamu otázku Športu, ako si spomína na videotrénera Aldricha, Kopecký odpovedal:

„Ku mne sa správal profesionálne. Ani som nepostrehol, že by mal k niekomu hlúpe poznámky, alebo sa čudne správal, či nedajbože niekoho sexuálne obťažoval.“

Maďarsko SR hokej TL 2. kolo Miškovec Žilina Čítajte viac Skončil na drogách. V NHL zneužili útočníka, ktorý hral vlani extraligu

Vinou tohto škandálu v uplynulých dňoch padali v hokejovom Chicagu hlavy. V klube skončil dlhoročný generálny manažér Stan Bowman, ale aj vtedajší tréner Joel Quenneville, ktorý aktuálne viedol konkurenta v NHL Florida Panthers.

"Keď sa niečo podobné stane a potvrdí to vyšetrovanie, musí byť niekto za veci zodpovedný. Majitelia klubu si veľmi dobre zvážili, čo je pre nich najlepšie a zvolili podobný prístup.

Sám nemôžem povedať na Blackhawks jedno krivé slovo. Vždy sa ku mne chovali profesionálne a v klube všetko fungovalo," dodal držiteľ striebornej medaily z MS 2012.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Marián Hossa #Chicago Blackhawks #Tomáš Kopecký