Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to možné? Hviezda NHL údajne doniesla falošné potvrdenie o očkovaní

Vedenie zámorskej hokejovej NHL začalo vyšetrovať útočníka Evandera Kanea z klubu San Jose Sharks. Existuje podozrenie, že predložil falošné potvrdenie o očkovaní proti ochoreniu COVID-19.

07.10.2021 14:57
Zdeno Chára, Evander Kane Foto: ,
Evander Kane na archívnej snímke ešte v drese Buffala v súboji proti Zdenovi Chárovi.
debata (3)

Agentúru AP o tom informovala osoba oboznámená so záležitosťou, no jej identita zostáva utajená. NHL vyšetrovanie zatiaľ nepotvrdila.

Potvrdenie o očkovaní má hráčom uľahčiť cestovanie počas blížiacej sa základnej časti sezóny zámorskej profiligy. V USA aj Kanade je však predloženie falošného potvrdenia nelegálne, je tiež proti predpisom súťaže.

Zaujímavosťou je, že len nedávno vedenie NHL vyšetrovalo rovnakého hráča pre podozrenie zo stávkovania na zápasy tejto kanadsko-americkej súťaže, údajne mal viackrát staviť aj na prehru svojho družstva.

SR Michalovce MS2019 Slovensko Nórsko daňo Čítajte viac Daňo si užíva Třinec. Zostane do konca sezóny

Obvinila ho z toho vlastná manželka, získané dôkazy to však nepotvrdili. Anna Kaneová ho tiež obvinila z fyzického a sexuálneho napadnutia.

Klub a hokejista sa dohodli, že počas všetkých vyšetrovaní bude 30-ročný Evander Kane mimo prvého tímu. Tento hráč má pred sebou ešte tri sezóny z kontraktu na sedem rokov za 49 miliónov dolárov.

V predchádzajúcom ročníku vo farbách Sharks v 56 dueloch nazbieral 49 bodov za 22 gólov a 27 asistencií. Pred pôsobením v San Jose hral v NHL aj za Atlantu resp. Winnipeg Jets či Buffalo Sabres.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #San Jose Sharks #Evander Kane