Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konšpiroval, jediný sa nedal zaočkovať. Po covide ho vyradili problémy so srdcom

Hokejistom Edmontonu Oilers bude v zámorskej NHL bližšie neurčený čas chýbať útočník Josh Archibald. Dvadsaťosemročnému Kanaďanovi diagnostikovali myokarditídu.

05.10.2021 07:58
debata (315)

Tréner „olejárov“ Dave Tippett uviedol, že zápal srdcového svalu je následkom ochorenia COVID-19, ktoré Archibald prekonal počas medzisezónneho obdobia.

Rovnaké problémy má aj brankár Edmontonu Alex Stalock, o jeho prípade informoval kanadský klub už v septembri.

Generálny manažér Oilers Ken Holland minulý týždeň uviedol, že Archibald v úvode prípravného kempu bojoval so zdravotnými problémami a musel absolvovať lekárske vyšetrenia.

Ktorí Európania majú v NHL najviac hetrikov? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Marián Gáborík (SR) - 14.

„Nedokáže dosiahnuť rýchlosť, na akú bol zvyknutý. Jednoducho sa necíti vo svojej koži,“ povedal Tippett pre TSN.

Archibald je jediný hráč Edmontonu, ktorý nie je proti covidu plne zaočkovaný, za čo zožal kritiku.

„Sebecký antivaxer z mladej, konšpiračne orientovanej demografie, do ktorej vstúpili krajne pravicové dezinformácie. A tweetuje o hlúpostiach, ako je plandémia,“ napísal novinár Mark Spector na portáli sportsnet.ca.

USA tenis finále muži US Open Čítajte viac Očkovanie rozdeľuje šport. Ligy nemajú zľutovanie

Poukazuje na video Plandemic, ktoré vlani Archibald zdieľal na sociálnej sieti.

Odkaz je doteraz na jeho twitterovom profile, no video na Youtube sa nedá prehrať, keďže ho zo stránky stiahli. Obsahovalo viaceré nesprávne informácie a chyby priznali aj jeho tvorcovia.

Archibald v minulej sezóne odohral 52 zápasov, v ktorých strelil sedem gólov a pridal šesť asistencií, na ľad nastupoval aj s hviezdnym kapitánom Connorom McDavidom.

Oilers si ctia Archibaldov bojovný štýl a fyzickú hru a chránili si ho aj v letnom rozširovacom drafte. Teraz ho zapíšu na listinu dlhodobo zranených hráčov, čím klub získa v platovom rozpočte 1,5 milióna dolárov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
315 debata chyba
Viac na túto tému: #Edmonton Oilers #Josh Archibald