Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gól, prihrávka, bitka. Černák má hetrik Gordieho Howea a žne slávu

Hokejisti Tampy Bay a Floridy si v noci na stredu zaistili miestenku v play off zámorskej NHL.

28.04.2021 07:41 , aktualizované: 09:26
Erik Černák Foto: ,
Erik Černák v bitke s Connorom Murphym.
debata (1)

V drese Lightning zažiaril slovenský obranca Erik Černák, ktorý sa na výhre obhajcu Stanleyho pohára na ľade Chicaga 7:4 podieľal gólom a asistenciou.

Okrem toho sa v druhej tretine pobil s Connorom Murphym a dosiahol hetrik Gordieho Howea.

„Jeho gól v prvej minúte zápasu bol ukážkou čoraz väčšej dôvery, ktorú prejavuje s pukom na hokejke. Keď Lightning bránili vo svojom vlastnom pásme, Černák dokázal rozbiť prihrávku a vyrazil do protiútoku. Použil svoju klamlivú rýchlosť, aby sa dostal o krok pred obrancu. A keď už bol pred Lankinenom, rozhodol sa vystreliť brankárovi na ‚five-hole‘. Výborná práca,“ napísal o 23-ročnom Slovákovi oficiálny web Lightning.

„Černák prežíva fantastickú sezónu. Stále sa zlepšuje, získava čoraz väčší cit pre hru, vie čo môže a čo nie. Je veľký, silný, výborne korčuľuje a má to v hlave dobre usporiadané. Vie, že tvrdá práca prináša dobré veci a jemu sa tie dobré veci aj dejú. Som na neho hrdý, že sa vypracoval na takúto úroveň,“ chválil slovenského obrancu tréner Lightning pre klubový web.

V 39 zápasoch základnej časti nazbieral 23-ročný zadák pätnásť kanadských bodov (4+11) a už len jeden ho delí od vyrovnania svojho maxima spred dvoch sezón. Okrem kvalitnej defenzívy sa stáva čoraz nebezpečnejší aj na druhej strane klziska.

„Má stále viac a viac sebavedomia, bolo to vidieť pri jeho góle. Nebojí sa vojsť do pásma, podržať puk, rozohrať, dobre vystreliť. Hrá skvele a som za neho šťastný. Je našou veľkou oporou,“ chválil Slováka ruský obranca Tampy Michail Sergačov.

Tampa figuruje po tretej výhre za sebou na tretej priečke Centrálnej divízie o bod za Floridou, tri stráca na vedúcu Carolinu.

New Jersey zdolalo Philadelphiu 6:4 a ukončilo desaťzápasovú šnúru prehier, už dávnejšie však stratilo šancu prebojovať sa do vyraďovačky.

Výsledky:
Columbus – Detroit 1:0 pp a sn, New Jersey – Philadelphia 6:4, New York Rangers – Buffalo 3:1, Pittsburgh – Boston 1:3, Washington – New York Islanders 1:0, Chicago – Tampa Bay 4:7 /za hostí ČERNÁK 1+1/, Nashville – Florida 4:7, Dallas – Carolina 1:5

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Gordie Howe #Erik Černák