Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Supertalent je blízko NHL. Chromiak mieri na farmu Los Angeles

Minulý týždeň strelil Čechom dva góly a pridal aj dve asistencie v prípravných zápasoch hokejových reprezentácií do 20 rokov a aktuálne už odletel do svojho nového pôsobiska v Kalifornii.

21.04.2021 12:05
Martin Chromiak Foto: ,
Martin Chromiak (vpravo) začal sezónu v Dukle Trenčín.
debata

Osemnásťročný útočník Martin Chromiak podpísal try-out kontrakt s klubom nižšej zámorskej súťaže AHL Ontario Reign. Na farme Los Angeles Kings, ktorí ho vlani draftovali v 5. kole zo 128. miesta, by mal v závere základnej časti AHL dostať príležitosť ukázať sa aj v zápasovom dianí.

"Podpísal som try-out kontrakt s farmou LA. V prvom rade je mojím cieľom ukázať sa na tréningoch. A verím, že sa ukážem tak, aby som dostal šancu aj v zápasoch.

Takáto ponuka ma poteší, keďže som si pôvodne myslel, že mám po sezóne. Teraz mám možnosť zabojovať o pozornosť v AHL,“ povedal Martin Chromiak pre web hockeyslovakia.sk.

Príchod mladého slovenského útočníka potvrdila aj stránka Ontaria Reign, aktuálne posledného tímu Pacifickej divízie AHL.

Samuel Kňažko Čítajte viac Slovenskou draftovou jednotkou je Kňažko: Columbus mal o mňa veľký záujem

"Chromiak sa v tejto sezóne predstavil v najvyššej súťaži na Slovensku v drese Dukly Trenčín a v 32 zápasoch nazbieral 19 bodov za 7 gólov a 12 prihrávok a k tomu aj šesť plusových bodov.

Vlani si zahral v 28 zápasoch za Kingston Frotenacs v OHL, kde mal 33 bodov. Reprezentoval aj Slovensko na zatiaľ posledných MS do 20 rokov, kde v piatich zápasoch strelil jeden gól," napísal web ontarioreign.com.

debata chyba