Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar zažiaril dvoma gólmi, mal prvé i posledné slovo. Bodoval aj Jurčo

Hokejisti Montrealu uťali sériu troch prehier v NHL zdolaním Toronta 4:2. Slovenský útočník Tomáš Tatar k tomu prispel dvoma gólmi a vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu.

13.04.2021 06:01
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar oslavuje prvý gól v zápase proti Torontu.
debata

Tatar mal prvé aj posledné slovo. Skóre otvoril už po 77 sekundách, keď sa k nemu odrazil puk od korčule útočníka hostí Alexa Galchenyuka.

Druhýkrát skóroval do prázdnej bránky v čase 57:35 min, keď sa Toronto za stavu 2:3 odhodlalo k hre bez brankára. Z duelu, v ktorom odohral 17 minút, si odnáša aj dve plusky a jeden bodyček. V tejto sezóne nastrieľal 10 gólov, zaznamenal 17 asistencií.

Z tímu Canadiens sú aktuálne produktívnejší už len Tyler Toffoli a Jeff Petry s 30 bodmi. Celkovo Tatar už po ôsmy raz v profilige prekonal hranicu desiatich strelených gólov, v základnej časti NHL ich dovedna nastrieľal už 176.

Dlhodobo najlepší slovenský útočník v NHL ešte pred zápasom povedal, že rád hrá proti Torontu, keďže tieto súboje medzi dvoma blízkymi mestami v Kanade majú vždy náboj derby.

"Myslím si, že fanúšikovia chcú vidieť najmä tieto zápasy. A pre nás hráčov je to veľká výzva, najmä keď je súper prvý v našej divízii.

Naše duely sú stále plné intenzity a zábavy. Osobne prežívam veľké vzrušenie zo súbojov s hráčmi Toronta a nie je lepší pocit ako ich zdolať," cituje Tatara oficiálny web Montreal Canadiens.

Tomáš Tatar s Paulom Byronom po góle do... Foto: SITA/AP, Paul Chiasson
Tomáš Tatar, Paul Byron, Joe Thornton Tomáš Tatar s Paulom Byronom po góle do prázdnej bránky. Vľavo veterán z Toronta Joe Thornton.

Montreal vyhral iba druhý raz z posledných šiestich zápasov a v tabuľke Severnej divízie je na poslednom postupovom – štvrtom mieste o 14 bodov za lídrom z Toronta.

Tatarov spoluhráč z útoku Phillip Danault na margo toho po triumfe nad Maple Leafs poznamenal:

„Je veľmi dôležité, že sme sa odrazili od predchádzajúcich slabších výkonov. Ukázali sme charakter a dosiahli veľké víťazstvo vôle. A pochvalu si zaslúži aj brankár Jake Allen, lebo predviedol skvelé zákroky a ponechal nás v hre o víťazstvo.“

Tatar tvrdí, že Canadiens majú tím na lepšie výsledky. „Každé mužstvo si v sezóne prechádza slabším obdobím, ale my máme na to, aby sme sa zlepšili. V tomto mužstve je veľa potenciálu. Sme na priečke zaručujúcej play off a verím, že vrchol našej formy príde v správny čas.“

Najlepší brankári NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Andrej Vasilevskij (Tampa Bay): 204 bodov.

Maple Leafs, druhý najlepší tím ligy, padli po šnúre šiestich triumfov. Prvú prehru v sezóne si pripísal brankár Toronta Jack Campbell, ktorý s 11 výhrami za sebou od štartu ročníka stanovil rekord profiligy.

Prekonal práve gólmana Montrealu Careyho Pricea zo sezóny 2016/2017, ktorý vtedy od začiatku ročníka ťahal sériu 10 víťazstiev.

Campbell aktuálne zažil nevíťazný zápas prvýkrát od 6. marca 2020. „Možno som až príliš chcel a niekedy sa veci nevyvinú vo váš prospech,“ skonštatoval.

Vegas zvíťazilo na ľade Los Angeles 4:2, jednou asistenciou k tomu pomohol slovenský útočník Tomáš Jurčo. Zaznamenal tak prvý bod v tejto sezóne vo svojom druhom súboji za Golden Knights.

Jurčov spoluhráč Max Pacioretty strelil 300. gól v profilge, potreboval na to 802 zápasov. Americký krídelník skóroval v presilovej hre, týmto zásahom uzatvoril konečné skóre zápasu.

Nedarilo sa San Jose, ktoré doma prehralo s Anaheimom 0:4. Slovenský obranca Sharks Christián Jaroš si zapísal tri mínusové body. Hviezdou zápasu bol brankár „káčerov“ Anthony Stolarz.

Mal 46 úspešných zákrokov a vytvoril klubový rekord. Prekonal Jonasa Hillera, ktorý 20. decembra 2010 potreboval na čisté konto 45 zákrokov. Pre Stolarza to bol prvý shutout od 29. januára 2019, dosiahol ho vtedy v drese Philadelphie. Celkovo ich má na konte tri.

V ďalšom zápase zdolala Ottawa hostí z Winnipegu 4:2. Brady Tkachuk prispel k triumfu dvoma gólmi, presadil sa aj Connor Brown.

Brown skóroval už v ôsmom zápase za sebou a jeho gólová šnúra je najdlhšia v histórii klubu a jedenásta najdlhšia v NHL od sezóny 1990/1991.

„Nikdy som nič také nevidel. Predtým som s ním uzavrel stávku, povedal som mu, že dá gól v trinástich zápasoch za sebou. Nikto si to nezaslúži viac ako on,“ uviedol Tkachuk.

Detroit nečakane triumfoval na ľade silnej Caroliny 3:1, brankár „červených krídiel“ Jonathan Bernier mal 37 úspešných zákrokov.

Domáci Jordan Staal odohral 1000. zápas v NHL, asistoval pri jedinom góle Niederreitera.

Chicago uspelo na ľade Columbusu, „čierni jastrabi“ zvíťazili 4:3 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol Brandon Hagel, ktorý skóroval po 85 sekundách extra času.

Hagel zužitkoval krížnu prihrávku Kirbyho Dacha v prečíslení troch proti dvom a strelil šiesty gól v sezóne. „Tento rok mi to veľmi nešlo, takže konečne som sa presadil. Viem, že môžem v tejto lige skórovať častejšie.“

Útočník Colorada Nathan MacKinnon zaznamenal gól a asistenciu a výraznou mierou sa pričinil o triumf Colorada nad Arizonou 4:2. Dva góly dal jeho spoluhráč z útoku Mikko Rantanen, na konte ich má už 25 a v tabuľke strelcov sa vyšvihol na druhé miesto.

Najlepší kanonier súťaže Auston Matthews nastrieľal 32 gólov. Asistenciou prispel aj Gabriel Landeskog, ktorý je tretím členom elitného útoku „lavín“.

„Sú to lídri nášho klubu a my ich potrebujeme. To, ako títo traja produkujú body, je veľmi pôsobivé,“ povedal tréner Colorada Jared Bednar.

Sumáre:

OTTAWA SENATORS – WINNIPEG JETS 4:2 4:2(2:2, 0:0, 2:0)
Góly: 12. Tkachuk (Norris, Chabot), 19. Brown (Tierney, Brännström), 51. Dadonov (Chabot, Norris), 57. Tkachuk – 5. Connor (Morrissey, Scheifele), 9. Ehlers (Forbort, Dubois). Brankári: Forsberg – Hellebuyck, strely na bránku: 24:26.

MONTREAL CANADIENS – TORONTO MAPLE LEAFS 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Góly: 2. TATAR (Byron, Danault), 8. Suzuki (Weber, Drouin), 37. Anderson (Kulak), 58. TATAR (Byron, Petry) – 30. Matthews (Marner, Rielly), 35. Tavares (Michejev, Hyman). Brankári: Allen – Campbell, strely na bránku: 25:25.

COLUMBUS BLUE JACKETS – CHICAGO BLACKHAWKS 3:4 pp (1:1, 1:0, 1:2 – 0:1)
Góly: 15. Matteau (Jones, Sherwood), 27. Laine (Domi, Gavrikov), 52. Laine – 17. Keith (DeBrincat, Kane), 47. Kurashev (Kane), 49. Connolly, 62. Hagel (Dach, Kalynuk). Brankári: Korpisalo – Lankinen, strely na bránku: 33:34.

CAROLINA HURRICANES – DETROIT RED WINGS 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Góly: 54. Niederreiter (Foegele, Staal) – 41. Erne (Rasmussen, Filppula), 43. Zadina (Rasmussen, Larkin), 60. Gagner (Filppula, DeKeyser). Brankári: Reimer – Bernier, strely na bránku: 38:30.

COLORADO AVALANCHE – ARIZONA COYOTES 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Góly: 13. Saad (Girard, Jost), 30. MacKinnon (Makar, Landeskog), 39. Rantanen (MacKinnon, Makar), 59. Rantanen (Toews) – 51. Bunting (Ekman-Larsson, Kessel), 54. Larsson (Hunt, Goligoski). Brankári: Grubauer – Prosvetov, strely na bránku: 20:37.

LOS ANGELES KINGS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Góly: 10. Wagner (Lemieux, Lizotte), 29. Kopitar (Brown, Iafallo) – 35. Roy (JURČO, Theodore), 40. Stone (Stephenson), 45. Tuch, 49. Pacioretty (Theodore, Stone). Brankári: Petersen – Lehner, strely na bránku: 28:41.

SAN JOSE SHARKS – ANAHEIM DUCKS 0:4 (0:3, 0:0, 0:1)
Góly: 2. Comtois (Grant, Manson), 9. Volkov (Carrick, Deslauriers), 13. Volkov (Henrique, Larsson), 44. Rakell (Agozzino, Comtois). Brankári: Jones – Stolarz, strely na bránku: 46:21.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Tomáš Jurčo