Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Utrápené Buffalo vytvorilo negatívny rekord, Tatar a spol. nehrali

Hokejisti Winnipegu Jets zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL na ľade Vancouveru Canucks vysoko 5:1. Hrdinom stretnutia bol Andrew Copp, ktorý strelil štyri góly a vytvoril si kariérne maximum.

25.03.2021 07:03 , aktualizované: 10:32
Winnipeg Foto: ,
Hráči Winnipegu Mathieu Perreault, Pierre-Luc Dubois, Andrew Copp a Neal Pionk po góle vo Vancouvri.
debata

Dvadsaťšesťročný center sa stal v tejto sezóne prvým hráčom so štyrmi gólmi v jednom zápase. V minulom ročníku sa to podarilo siedmim hokejistom.

Copp strelil svoje prvé dva góly v presilovke, hetrik zavŕšil štyri minúty pred koncom pri hre Canucks bez brankára a o dve minúty neskôr pridal aj štvrtý zásah.

„Ani si nespomínam, či som niekedy dal štyri góly v jednom zápase. Myslím, že sa mi to podarilo prvýkrát, je to celkom príjemný pocit. Presilovky nám fungovali a tie dva góly v závere sú čerešničkou na torte,“ povedal Copp pre nhl.com.

V klubovej histórii Jets/Atlanta Thrashers skórovali štyrikrát v jednom zápase Blake Wheeler, Mathieu Perreault, Iľja Kovaľčuk a Pascal Rheaume, Patrik Laine je rekordérom s piatimi gólmi v jednom zápase. Veľkú zásluhu na víťazstve má aj brankár Connor Hellebuyck, ktorý chytil 38 striel.

Buffalo podľahlo Pittsburghu 2:5 a zaznamenalo pätnástu prehru sérii, čo je najviac v NHL od sezóny 2005/06, keď zaviedli samostatné nájazdy. Sabres naposledy vyhrali 24. februára s New Jersey, odvtedy majú bilanciu 0–13–2 a so 16 bodmi sú najhorším tímom NHL.

„Myslím, že takáto séria ovplyvní sebavedomie každého. Nemôžem hráčom nič vyčítať, išli naplno až do konca, ale je vidno, že si neveria,“ povedal tréner „šablí“ Don Granato.

K víťazstvu Penguins pomohli gólom a asistenciou Sidney Crosby a Zach Aston-Reese, brankár Tristan Jarry zaznamenal 26 zákrokov. V bránke Buffala sa predstavil Dustin Tokarski (37 zákrokov), ktorý v NHL nastúpil od začiatku prvýkrát od 21. decembra 2015.

V histórii NHL čakal na víťazstvo najdlhšie Winnipeg, ktorý od októbra do decembra 1980 nevyhral 30 zápasov.

Ottawa zdolala Calgary 3:1 a zaznamenala druhé víťazstvo s týmto súperom za sebou. Filip Gustavsson chytil 35 striel a tešil sa z druhého triumfu v druhom štarte v kariére NHL.

„Cítil som sa komfortnejšie. Pred prvým štartom som bol nervózny,“ priznal švédsky brankár, ktorý dostal šancu po tom, ako sa Senators zranili Matt Murray, Marcus Högberg a Joey Daccord.

„Odviedol fenomenálnu prácu. Veľmi nás podržal, s takýmto výkonom brankára sa dá vyhrávať,“ chválil 22-ročného brankára tréner Ottawy D. J. Smith. Góly víťazov strelili Josh Norris, Chris Tierney a Nikita Zajcev. V drese Flames sa presadil len kapitán Mark Giordano, ale nezabránil tretej prehre za sebou.

Minnesota vyhrala desiaty domáci zápas v sérii, keď si poradila s Anaheimom 3:2. Víťazný gól strelil v druhej tretine Nico Sturm po obrovskej chybe brankára Ryana Millera.

Dvakrát sa presadil Jared Spurgeon, Cam Talbot prispel k úspechu „divochov“ 28 zákrokmi. Obranca Minnesoty Ryan Suter raz asistoval a zaznamenal 600. bod v kariére.

V kalifornskom derby uspeli opäť hráči San Jose, keď zdolali doma Los Angeles 4:2. V bránke exceloval Martin Jones, autor 42 zákrokov. Dvakrát skóroval Evander Kane, obranca Brent Burns si pripísal dve asistencie.

Sharks vyhrali dva zápasy v sérii len druhýkrát v sezóne. Veterán San Jose Patrick Marleau nastúpil na 885. zápas za sebou a dostal sa pred Stevea Larmera na štvrté miesto v poradí „železných mužov“.

Rekord NHL drží Doug Jarvis, ktorý odohral 964 zápasov bez prerušenia. Marleau zároveň odohral svoj 1754. duel v profilige a už len dva ho delia od vyrovnania Marka Messiera na druhej priečke historických tabuliek. Lídrom je Gordie Howe (1767).

V noci na štvrtok sa mal hrať aj zápas Montreal – Edmonton, ale vedenie NHL duel pre koronavírus v tíme Canadiens, kde pôsobí slovenský útočník Tomáš Tatar, odložilo.

Sumáre:

OTTAWA SENATORS – CALGARY FLAMES 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Góly: 45. Norris (Dadonov), 53. Tierney (Chabot, Reilly), 59. Zajcev (Zub, Paul) – 34. Giordano (Monahan, Dube). Brankári: Gustavsson – Markström, strely na bránku: 31:29.

MINNESOTA WILD – ANAHEIM DUCKS 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Góly: 8. Spurgeon (Suter, Kaprizov), 20. Spurgeon (Suter), 28. Sturm (Bjugstad, Soucy) – 9. Grant (Manson, Getzlaf), 21. Comtois (Lundeström). Brankári: Talbot – Miller, strely na bránku: 26:30.

PITTSBURGH PENGUINS – BUFFALO SABRES 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Góly: 8. Rodrigues (Lafferty, Jankowski), 16. Letang (Crosby, Rust), 38. Marino (McCann, Aston-Reese), 40. Aston-Reese (Gaudreau), 44. Crosby (Guentzel, Matheson) – 18. Dahlin (Montour, Hall), 55. Olofsson z tr. str. Brankári: Jarry – Tokarski, strely na bránku: 42:28.

SAN JOSE SHARKS – LOS ANGELES KINGS 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Góly: 23. Balcers (Sörensen, Gambrell), 34. Kane (Burns, Labanc), 41. Kane (Ferraro, Burns), 42. Hertl (Vlasic, Šimek) – 40. Iafallo (Brown, Doughty), 45. Kempe (Doughty, Vilardi). Brankári: Jones – Petersen, strely na bránku: 28:44.

VANCOUVER CANUCKS – WINNIPEG JETS 1:5 (0:0, 0:3, 1:2)
Góly: 59. Höglander (Horvat, Boeser) – 26. Copp (Pionk, Dubois), 31. Copp (Perreault, Ehlers), 39. Scheifele (Wheeler, Šťastný), 56. Copp, 58. Copp (Appleton, Lowry). Brankári: Demko – Hellebuyck, strely na bránku: 39:36.

debata chyba
Viac na túto tému: #Buffalo Sabres #Winnipeg Jets #Vancouver Canucks