Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konečne to tam padlo. Černák strelil v noci prvý gól v sezóne

Slovenský hokejista Erik Černák prispel gólom a asistenciou k triumfu Tampy Bay Lightning v nočnom zápase zámorskej NHL na ľade Detroitu Red Wings 4:3 po predĺžení. Pre dvadsaťtriročného obrancu to bolo prvý presný zásah v sezóne, v 21 dueloch si pripísal dokopy sedem bodov (1+6).

10.03.2021 07:24
Erik Černák Foto:
Erik Černák (vpravo) oslavuje gól Tampy Bay Lightning.
debata (1)

Černák sa vyhol vážnejšiemu zraneniu po zákroku Connora Murphyho pri víťazstve „bleskov“ v Chicagu 6:3 v noci na pondelok a mohol nastúpiť už proti Detroitu. Zadák Blackhawks ho tvrdo atakoval pri zadnom mantineli, pričom zasiahol jeho hlavu. Po nešetrnom zákroku bolo u Černáka podozrenie na otras mozgu, to sa napokon nepotvrdilo.

„Cítil som sa dnes skutočne skvele, najmä po predchádzajúcom dueli, v ktorom som predčasne opustil ľad a odohral iba 12 minút. Takže som mal veľa energie. Bol som oddýchnutý a cítil som sa skutočne dobre. Som za to šťastný, ešte viac spokojný som s našim víťazstvom,“ povedal Černák pre klubový web.

„Erik ukázal vo všetkých aspektoch hry, aký dôležitý hráč je pre náš tím,“ uviedol na adresu slovenského spoluhráča švédsky obranca Victor Hedman. „Jeho zásah v tretej tretiny bol pre nás veľmi cenný, takisto Patty mu dal výbornú prihrávku. Černák v obrane drel ako kôň, je veľmi dôležitý pre naše defenzívne rady. Dnes bol za to odmenený gólom, asistenciou a pästným súbojom.“

Útočník Richard Pánik pomohol jednou asistenciou k víťazstvu Washingtonu Capitals nad New Jersey Devils 5:4 po predĺžení. Tridsaťročný krídelník strávil na ľade 12:24 minút a pripísal si aj jednu „mínusku“, dve strely na bránku, tri hity a jeden blok. Zdeno Chára odohral 17:08 min, zaznamenal jednej mínusový bod, jeden hit a zablokoval dve strely.

Boston prehral na ľade New Yorku Islanders 1:2 po predĺžení a nájazdoch. Brankár Jaroslav Halák kryl 26 striel a mal úspešnosť 96,3%.

Výsledky:
Pittsburgh – NY Rangers 4:2, Toronto – Winnipeg 3:4, Columbus – Florida 2:4, Carolina – Nashville 3:2 pp, Washington – New Jersey 5:4 pp /Pánik za domácich 0+1/, Philadelphia – Buffalo 5:4 pp a sn, NY Islanders – Boston 2:1 pp a sn, Detroit – Tampa Bay 3:4 pp, Dallas – Chicago 6:1

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Erik Černák