Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára a Ovečkin? Teraz parťáci, v minulosti však po sebe šli ako po údenom

Bolo to presne pred rokom. Písal sa 10. január, keď na seba narazili dva tradičné kluby v NHL - Boston Bruins a Washington Capitals. Aj so svojimi veľkými lídrami Zdenom Chárom a Alexandrom Ovečkinom.

02.01.2021 13:32
APTOPIX Capitals Bruins Hockey chára Foto: ,
Zdeno Chára skončil po bodyčeku od Alexandra Ovečkina na striedačke Washingtonu.
debata (6)

V zápase sa udialo niečo, čo sa len tak nevidí. Lebo taký zákrok, aký si dovolil ruský bohatier voči Slovákovi, si dovolí len málokto.

Chára po tvrdom hite skončil na striedačke súpera a chýbalo len málo, aby prepadol cez mantinel a ocitol sa medzi hráčmi Capitals.

Nebol to však jediný ostrý súboj týchto dvoch velikánov. Pri mantineli sa stretli aj v sezóne 2012. Prebiehalo 1. kolo play off, keď na seba narazili Boston s Washingtonom.

Štvrtý duel, ktorý vyhral Washington 2:1, a vyrovnal tak stav série na 2:2, okorenil práve stret dvoch ťažkých váh Ovečkin – Chára. Ruský útočník si vyhliadol Cháru ako terč svojho ataku v druhej tretine.

Boston začínal rozohrávku, puk sa dostal na Chárovú hokejku, keď v tom sa k nemu v plnej rýchlosti prirútil ruský tank Ovečkin. Kto však čakal, že po jeho ataku sa najvyšší muž NHL Chára zvalí na zem, sa veľmi mýlil! Rodák z Trenčína súboj bez problémov ustál, navyše ako hnilá hruška sa k ľadu poberal Ovečkin!

Napokon, presvedčte sa na videu sami.

A ešte jedno video, datuje sa k roku 2012. Tentoraz z toho bola takmer bitka.

Odteraz budú z Cháru a Ovečkina spoluhráči. Slovenský bek sa totiž pred pár dňami upísal Washingtonu Capitals. Kapitánsku pásku, na ktorú bol v Bostone zvyknutý, však vo Washingtone nedostane. Nosí ju práve Ovečkin.

A ešte jedna malá pikoška v súvislosti s prestupom Cháru. Washington bude mať odteraz troch hráčov s najtvrdšou strelou v NHL. Okrem Cháru a Ovečkina totiž vyhral túto súťaž zručnosti v Zápase hviezd aj John Carlson. Všetci traja ju ovládni dovedna až sedemkrát!

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Zdeno Chára