Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O Cháru sa zaujíma vyše 20 klubov NHL. Bruins upozorňujú na zložité časy

Vedenie Bostonu Bruins stále nevie, či bude slovenský obranca Zdeno Chára pokračovať v nadchádzajúcej sezóne hokejovej NHL v jeho drese.

22.12.2020 09:30
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára (vľavo).
debata (16)

Štyridsaťtriročný veterán je aktuálne v pozícii neobmedzeného voľného hráča.

NHL v nedeľu zverejnila dohodu s hráčskou asociáciou, že nová sezóna súťaže odštartuje 13. januára a bude zahŕňať 56 zápasov základnej časti.

„Myslíme si, že Chára čakal na to, ako bude vyzerať harmonogram ligy. Uvidíme, či sa napokon rozhodne pokračovať,“ povedal pre nhl.com prezident Bostonu Bruins Cam Neely.

Chára patril od svojho príchodu do Bostonu medzi opory obrany, v roku 2009 získal v jeho drese Norrisovú trofej. V uplynulom ročníku však už odohral v priemere 21:01 min, čo bolo najmenej od jeho nováčikovskej sezóny.

Kariéra Zdena Cháru v NHL vo fotografiách Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zdeno Chára od príchodu do NHL patril k...

"Uvidíme, či bude cítiť, že nám dokáže pomôcť. My musíme mať rovnaké pocity. Toto sú naozaj zložité časy pre každého.

Nie je jednoduché naskočiť po dlhej prestávke do hry, mať krátky tréningový kemp a potom hrať množstvo zápasov dva dni po sebe. Je tu veľa faktorov, ktoré dávajú zmysel pre nás i pre Zdena," pripomenul Neely.

Podľa portálu Slovaknhl.sk Chárov agent Matt Keator poznamenal, že rokovania s Bruins by sa mali uskutočniť v najbližších dňoch. Spomenul aj o veľký záujem ostatných tímov NHL.

Najstarší hráči v histórii NHL (k 8. júnu 2020) Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Gordie Howe (Kanada) - 52 rokov, 11 dní.

„Mám viac ako 20 tímov, ktoré sa mi ozvali, ale jeho zameranie je práve teraz na rozhovory s Bostonom. Stále má aj možnosť ukončiť kariéru, ale vyzerá, že má veľký záujem pokračovať v hraní, ak by niekde vhodne zapasoval,“ uviedol pre TSN Keator.

Zdeno Chára odohral za Bruins 14 ročníkov v NHL. Nastúpil na 1023 duelov a zaznamenal 148 gólov a 333 asistencií. V roku 2011 doviedol Boston k zisku Stnaleyho pohára.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins