Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bonsai! Pred 30 rokmi strelil Bondra prvý gól v NHL, k obratu zavelil Šťastný

Počas svojej bohatej kariéry sa výrazne presadil v NHL. Počas 17 sezón nastrieľal dovedna 503 gólov a pridal 389 asistencií.

20.10.2020 06:40
debata (1)
Najrýchlejší korčuliari v histórii NHL Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
5. Peter Bondra, 10 gólov - 13 asistencii - 23...

Peter Bondra, rýchlonohý hokejový krídelník so smrtiacou strelou a prehľadom v hre, si pripomenul prvý zásah v zámorskej profilige. Strelil ho 17. októbra 1990 v drese Washingtonu, teda klube, kde pôsobil s menšími prestávkami od sezóny 1990/91 až do roku 2004.

„Nechce sa mi veriť, že už prešlo 30 rokov. Zdá sa mi, akoby to bolo včera. Vracia mi to úžasné spomienky,“ napísal Bondra na Twitter k fotografii puku, ktorý si odniesol zo zápasu v New Jersey.

Peter Bondra si zo zápasu, v ktorom strelil... Foto: twitter.com/PeterBondra12
Peter Bondra Peter Bondra si zo zápasu, v ktorom strelil prvý gól v NHL, odniesol tento puk.

Mimochodom, otváral ním skóre zápasu proti tímu, v ktorom pôsobil Peter Šťastný. Ten následne vyrovnal a k presnému zásahu pridal aj asistenciu. Devils vyhrali 3:2.

Video z premiérového gólu Bondru zdieľal Washington so slovami BANZAI! Ide o Bondrovu dlhoročnú prezývku v Capitals.

"Je to z nejakého bojového filmu, týkalo sa to nejakých japonských stíhačiek, asi to súviselo s mojou rýchlosťou na korčuliach, keď som ešte hrával hokej.

A keďže spoluhráči nevedeli vysloviť Bondra, tak im to slangovo lepšie vyhovovalo," vysvetlil Bondra pred pár rokmi pre hokej.sk pôvod prezývky.

Bondra je pre slovenských fanúšikov známy najmä ako strelec víťazného gólu vo finále majstrovstiev sveta v Göteborgu 2002, kde Slovensko získalo dosiaľ jediný titul.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bondra #Peter Šťastný #Washigton Capitals