Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boston vzadu horel ako fakľa. Halák robil čo mohol, no mečbal má Tampa

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili vo štvrtom stretnutí semifinále play off Východnej konferencie NHL nad Bostonom 3:1 a v sérii vedú už 3:1 na zápasy.

29.08.2020 21:18 , aktualizované: 30.08.2020 07:04
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák zasahuje proti hráčom Tampy.
debata (1)

Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese Lightning takmer 17 minút a zapísal si dve trestné minúty. V bránke Bruins zlikvidoval Jaroslav Halák 23 z 26 striel súpera. Kapitán „medveďov“ Zdeno Chára strávil na ľade vyše 16 minút.

Tampu poslal do vedenia útočník Ondřej Palát v 9. minúte, keď na hokejku dostal puk spoza bránky a presnou strelou nedal Halákovi žiadnu šancu. Ten v druhej tretine kapituloval dvakrát, keď ho najprv prekonal strelou z prvej opäť Palát a potom mu v oslabení nešťastne za chrbát zapadol puk po teči spoluhráča po strele švédskeho obrancu Victora Hedmana.

Na víťazstve „bleskov“ už nič nezmenil ani presilovkový gól Jakea DeBruska v 48. minúte.

Philadelphia začala dobre, keď ju do vedenia poslal v 15. minúte Tyler Pitlick. Islanders však v druhej tretine otočili vďaka Mattovi Martinovi a Leovi Komarovovi. V záverečnom dejstve pridal gólovú poistku Anders Lee. Newyorčanov podržal brankára Semion Varlamov, ktorý chytil 26 striel súpera.

Na západe Vegas rozhodlo už v prvej tretine, keď sa v rozmedzí 72 sekúnd presadili Alex Tuch a Zach Whitecloud. V ďalšom priebehu hrali prím brankári a ďalší gól padol až v úvode tretej tretiny, keď stanovil konečné skóre Mark Stone. Brankár Golden Knight Robin Lehner chytil 31 striel, rovnako ako Jacob Markström na opačnej strane.

Boston – Tampa Bay 1:3 – stav série: 1:3
HALÁK vykryl 23 z 26 striel

New York Islanders – Philadelphia 3:1 – stav série: 2:1

Vancouver – Vegas 0:3 – stav série: 1:2

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Boston Bruins