Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prečo Halákov konkurent opustil Boston? Rask sa bojí o dcéru

Hokejový svet táto správa zasiahla ako blesk z jasného neba. Vo vnútri organizácie Bostonu Bruins však o nej vedeli už niekoľko dní. Tuukkovi Raskovi trvalo, kým sa rozhodol spraviť radikálne rozhodnutie. Nakoniec ho presvedčil telefonát od manželky.

20.08.2020 08:55
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák (vpravo) vytvoril s Tuukkom Raskom zohranú brankársku dvojičku.
debata

Koncom minulého týždňa sa fínsky brankár rozhodol z rodinných dôvodov opustiť jednu z dvoch „bublín“ v ktorej vrcholia boje o Stanleyho pohár. Rask sa z Toronta porúčal domov z rodinných dôvodov.

"Chcem byť s mojimi spoluhráčmi a bojovať o víťazstvá, ale v tomto momente sú dôležitejšie veci ako je hokej.

Jedným z nich je aj byť s rodinou. Chcem sa poďakovať tímu na podporu, prajem mu veľa šťastia,“ uviedol Rask v sobotňajšom oficiálnom vyhlásení.

Najproduktívnejší Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Anton Šťastný mal rovnako ako brat Marián na...

Fínskemu brankárovi sa v apríli narodila dcéra. Okamžite sa začalo špekulovať, že malá Livia má zdravotné ťažkosti. Tieto informácie však vyvrátil generálny manažér Bostonu Don Sweeney. Halákov konkurent podľa oficiálnych správ odišiel pre obavy z pandémie koronavírusu.

Zámorský novinár Greg Hill z rádia WEEI však informoval, že Rask skutočne opustil mužstvo kvôli obavám o zdravotný stav svojej dcéry.

"Do bubliny mu zavolala manželka kvôli náhlemu zhoršeniu zdravotného stavu jeho dcéry. Urobil to, čo by spravil každý rodič. Bol poriadne rozrušený, rozhodli sa vyhľadať lekársku pomoc.

V tejto situácii by nemohol podávať najlepšie výkony. Nechcel ohroziť svojich spoluhráčov počas play off NHL a radšej bol so svojou rodinou," informoval Hill.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Boston Bruins #Tuukka Rask