Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halákov výkon trénera nenadchol. Takéto puky chytá, vravel

Vôbec prvýkrát od roku 2012 odchytal v drese Bostonu dva zápasy play off za sebou niekto iný ako Tuukka Rask. Jaroslav Halák priviedol Bruins v 1. kole vyraďovacej časti NHL k víťazstvu nad Carolinou 4:3 a vedeniu v sérii 3:1. Jeho výkon však zanechal rozpačitý dojem.

18.08.2020 09:30
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák inkasuje gól v zápase proti Caroline.
debata

Z 19 striel dostal tri góly a jeho úspešnosť zákrokov bola 84,2 %. Oba góly na 0:2 dostal pod lapačku.

"Boli to puky, ktoré zvyčajne chytá, oba zastaviteľné… No hrali sme ďalej a títo chalani vedia, že vyhrávame ako tím a prehrávame ako tím.

Som si istý, že chceli Haláka podržať a nakoniec sme vyhrali. Verím, že trochu popracuje a v zápase číslo päť bude o čosi ostrejší," uviedol tréner Bruins Bruce Cassidy.

Bruins rozhodli v tretej tretine, keď v rozmedzí necelých siedmich minúty strelili štyri góly a otočili stav z 0:2 na 4:2.

V závere ešte skorigoval Teuvo Teräväinen, no Caroline už nezostali sily na vyrovnanie. V poslednej minúte Halák vychytal Sebastiana Aha.

Halák nie je v jednoduchej situácii. Zo dňa na deň sa z roly elitného náhradníka dostal na oveľa zodpovednejší post tímovej jednotky.

Tuukka Rask ho postavil pred hotovú vec, keď oznámil, že odchádza za rodinou, ktorá ho potrebuje.

Odchovanec ružinovského hokeja momentálne musí rátať s tým, že bude chytať aj v najbližších zápasoch.

„Do bránky nepôjde asi len vtedy, ak by sa zranil. Jeho náhradník Daniel Vladař totiž ešte nemá za sebou ani jeden zápas v NHL,“ zamysleli sa na webe masslive.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Boston Bruins