Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Problémy pred play off? Bruins sa hnevajú na Čechov

Do prerušenia sezóny boli najlepším tímom v lige. Aj preto patria medzi ašpirantov na zisk cennej trofeje. Najskôr však bostonskí Bruins musia vyriešiť interný problém.

24.07.2020 21:29
David Pastrňák Foto: ,
David Pastrňák na Zápase hviezd.
debata (2)

O čo ide?

V NHL minulý týždeň otvorili prípravné kempy pre 24 mužstiev, ktoré sa predstavia na záverečnom play off turnaji.

Bruins spoločne trénujú od 13. júla, ale stále nemajú k dispozícii dvojicu českých útočníkov Davida Pastrňáka a Ondřeja Kašeho.

Obaja sa vrátili z Čiech do USA tesne pred otvorením kempov. Absolvovali niekoľkodňovú karanténu a minulú stredu trénovali.

Lenže na druhý deň chýbali a odvtedy spoluhráči trénujú bez nich. Kluby NHL nie sú povinné zverejňovať dôvody, prečo daní hráči absentujú na spoločnej príprave.

Avšak dá sa predpokladať, že situácia okolo Pastrňáka s Kašem má niečo spoločné s koronou. Nepriamo to potvrdil aj prezident klubu Cam Neely.

„Obaja budú trénovať s nami až v Toronte, kam sa presúvame v nedeľu. Ak sa teda nestane nič neočakávané…“ uviedol Neely.

Pastrňák je hlavnou ofenzívnou zbraňou Bruins. So 48 gólmi sa delí o prvé miesto v poradí kanonierov s ruskou superhviezdou Alexom Ovečkinom. V kanadskom bodovaní celej súťaže mu patrí štvrté miesto (95 kanadských bodov).

Najlepšie zarábajúci hráči v NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
224. Jaroslav Halák (Slovensko), kariéra v NHL:...

Fakt, že tím okolo kapitána Zdena Cháru trénuje týždeň pred začatím ligy bez svojho najlepšieho strelca, trápi aj Neelyho. Priznal, že situácia by bola iná, ak by sa Česi vrátili skôr.

"Sme nespokojní s tým, že prišli na poslednú chvíľu. Vedeli, že budú musieť ísť do karantény. Očakávali by sme od nich, že sa zachovajú zodpovednejšie.

Na druhej strane, hráčov sme do ničoho nemohli nútiť. Mali oznámení dátum príchodu a všetci to stihli. Avšak vzhľadom na situáciu, ktorá teraz vznikla, sme my aj oni mali riešiť situáciu inak," vyjadril sa prezident Bostonu.

Boston vo štvrtok odohrá prípravný zápas proti Columbusu, potom ho čakajú tri zápasy, v ktorých sa rozhodne o nasadení do play off.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Boston Bruins