Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najšikovnejší divoch. V NHL nezabudli ani na rýchleho Slováka

Prestížny hokejový magazín The Hockey News už odpočítava dni do reštartu NHL. Čas si kráti zaujímavými porovnávaniami či tvorbou čo najlepších možných mužstiev z hráčov, ktoré si kluby vybrali v drafte.

21.07.2020 14:11
Gaáborík, Chára, Hossa Foto:
Trojica nerozlučných kamarátov z Trenčína - Marián Gáborík, Zdeno Chára, Marián Hossa.
debata (1)

Uplynulý víkend sa pozreli na Washington Capitals a aj Minnesotu Wild. Pri mužstve z metropoly USA nezabudli na Petra Bondru. A ešte väčšie komplimenty adresovali jeho niekdajšiemu reprezentačnému spoluhráčovi.

„Útočníci tvrdo pracujú, ale bodaj by viacerí z nich mali také šikovné ruky a strelecký cit, ako historicky prvý výber "divochov“ – Marián Gáborík. Je to najlepší hokejista, po akom Minnesota kedy siahla," napísal autor Sam McCaig.

Najproduktívnejší Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Anton Šťastný mal rovnako ako brat Marián na...

Gáborika si Wild vybrali z celkovo tretieho miesta v roku 2000, kedy vstúpili do NHL. Neskôr siahli aj po takých hráčoch ako Mikael Granlund, Mikko Koivu, Brent Burns či Matt Dumba.

Minnesota za 20 rokov v NHL zatiaľ nedosiahla na výraznejší úspech. Za to Gáborík – momentálne je hráčom Ottawy – v roku 2014 zdvihol nad hlavu Stanleyho pohár v drese Los Angeles Kings.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bondra #Marián Gáborík #Minnesota Wild