Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepšie číslo 81. NHL ocenila hokejového elegána Hossu, zdolal Šatana

Prvých desať sezón nosil číslo 18. Aj tak v ankete NHL zdolal viaceré hviezdy. Marián Hossa je najlepším hráčom, ktorý v NHL nosil číslo 81.

16.05.2020 21:53
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa odohral v Chicagu 8 sezón.
debata (1)

V Ottawe Senators, Atlante Thrashers a Pittsburghu Penguins zostal verný osemnástke, ktorá ho do najprestížnejšej hokejovej ligy sveta dostala.

Po prestupe do Detroitu pred sezónou 2008/09 však musel na šťastné číslo zabudnúť. Obliekala ho totiž legenda Red Wings Kirk Maltby.

A tak sa Hossa trošku pohral s číslami, prehodil ich a v 74 zápasoch získal 71 bodov. Strelil 40 gólov, pridal 31 asistencií.

S číslom 81 na chrbte sa trikrát na ľade premával aj so Stanleyho pohárom (2010, 2013 a 2015) ako hráč Chicaga.

Sedem najväčších prestupov Ottawy Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Dion Phaneuf (vpravo) - na fotografii so Zdenom...

A to ešte predtým dvakrát neuspel vo finále – v 2008 ako hráč Pittsburghu proti Detroitu a o rok neskôr v opačnom garde, ale s rovnakým výsledkom.

Hossa v hlasovaní na webe NHL zdolal s 51 bodmi druhého Phila Kessela a tretieho Miroslava Šatana, ktorý získal 19 bodov.

"Je to hokejový elegán a páči sa mi, ako tento titul dosiahol. Snažil sa víťaziť. Prestupoval do mužstiev, o ktorých si myslel, že majú šancu na zisk Stanleyho pohára.

Tri roky po sebe si zahral vo finále v drese troch rôznych mužstiev. A nakoniec sa dočkal v Chicagu," napísal v hodnotení Hossu bývalý hokejista Brian Burke.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Marián Hossa #Miroslav Šatan