Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chce byť priateľom i lídrom. Chára priznal, kedy mu bolo v Bostone ťažko

Chýba už len málo, aby sa stal najdlhšie slúžiacim kapitánom Bostonu. Napriek tomu Zdeno Chára nedávno priznal, že mal zo svojej novej roly obavy.

14.05.2020 21:45
Chára Foto: ,
Kapitán Bostonu Zdeno Chára.
debata (2)

„Všetko som si veľmi pripúšťal a bral na seba. Všetko som chcel mať perfektné a vyvíjal som sa na seba zbytočne veľký tlak,“ prezradil pre stránku NHL.

Štyridsaťtriročný Chára nakoniec našiel recept, ako sa s novou rolou popasovať. Slovenský obor vďaka nemu vedie „medveďov“ od roku 2006 až doteraz.

„Pomohol mi čas, ale najmä skúsení chalani. Postupne do mužstva prišli hráči, ktorí už mali skúsenosti s finále NHL či dokonca získali Stanleyho pohár. Prispeli k tomu, aby som sa stal lepším kapitánom,“ priznal Chára.

Niekdajší hráč New Yorku Islanders či Ottawy Senators neskrýval, že práve tieto posily pomohli nielen jemu, ale aj celému mužstvu spraviť posledný krok k zisku Stanleyho pohára v roku 2011.

„Niekedy musíte dôverovať sebe, inokedy zasa dať na druhých. Pri rozhodovaní je potrebné zostať sebou samým a nemyslieť si, že ste lepší alebo horší ako ostatní. Najdôležitejšie je, aby ste to urobili pre tím a zostali lídrom i priateľom. Na to kladiem dôraz,“ doplnil Chára.

Boston s kapitánom Zdenom Chárom oslavuje... Foto: SITA/AP, Michael Dwyer
Chára, Boston s kapitánom Zdenom Chárom oslavuje ďalšie víťazstvo.

So svojimi spoluhráčmi sa momentálne vídava iba prostredníctvom videokamery. Kvôli pandémii koronavírusu je pokračovanie NHL v nedohľadne.

„Keď si predstavím zápasy bez divákov, pripomína mi to časy z detstva, kedy sme hrávali pred prázdnymi tribúnami,“ uzavrel Chára, ktorý už čoskoro môže prekonať Raya Bourqua.

Kanadský obranca viedol Boston ako kapitán v rokoch 1985 až 2000.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins #koronavírus