Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Howe či Jágr. Hossu zaradili medzi super šestnástku NHL

Ďalšia pocta pre slovenskú hokejovú legendu Mariana Hossu, ktorá sa zmestila medzi také mená ako Pavel Bure, Mike Bossy či Jarri Kurri.

09.05.2020 16:24 , aktualizované: 16:52
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa odohral v Chicagu 8 sezón.
debata

Pandémia koronavírusu ochromila športový svet a zároveň spustila v drvivej väčšine popredných súťaží rôzne ankety či hlasovania.

Výnimkou nie je ani NHL. Najslávnejšia hokejová liga sveta si tentokrát na paškál vzala pravé krídla.

Trinásť prestížnych zámorských novinárov hlasovalo o tak zvanej „Super Sixteen“, teda super šestnástke útočníkov, ktorí písali hokejovú históriu najmä na pravej strane klziska.

Neobišli slávne ruské rakety – Pavla Bureho či Alexandra Mogiľného. Nechýbajú ani americkí bombardéri Patrick Kane a Brett Hull.

Zastúpenie majú aj Fíni v podobe Teemu Selänneho a Jarriho Kurriho. A v prestížnom rebríčku nechýbajú ani Stredoeúropania.

Marián Hossa sa dostal na dvanástu priečku, Jaromír Jágr sa stal víťazom tejto ankety, čo ho veľmi potešilo.

"Nerád sa chválim, ale teraz urobím výnimku. Viem, že pýcha predcádza pád. Uvedomuje si, že bez rodičov, Boha a ľudí, ktorí mi pomohli, by som nikdy nič nedokázal.

Desať z trinástich hlasujúcich novinárov ma dalo na prvú priečku. Ďakujem, Veľmi si to vážim," napísal na svojom profile na Facebooku 48-ročný rodák z Kladna.

Hossa ako hráč s Chicaga Blackhawks trikrát vyhral Stanleyho pohár v rokoch 2010, 2013 a 2015. Má za sebou aj dve neúspešné finále – s Pittsburghom Penguins v roku 2008 a o rok neskôr v drese Detroitu Red Wings.

„Stále by mohol hrať, keby nemal kožné problémy, pre ktoré zastavil kariéru pred sezónou 2017/2018,“ pripomína web profiligy.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Marián Hossa #Jaromír Jágr #Jarri Kurri