Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako sa môžeš učiť od hráča vyššieho o 30 cm? Chárov parťák má odpovedí viac

Torey Krug má status spoľahlivého aj najofenzívnejšieho obrancu Bostonu. V aktuálne stále neukončenej sezóne NHL dosiahol 49 bodov (9+40) a patrí mu ôsma priečka medzi najviac bodujúcimi zadákmi v profilige.

30.04.2020 12:17
Zdeno Chára, Torey Krug Foto: ,
Zdeno Chára v Toreym Krugom na archívnej snímke.
debata

Dvadsaťdeväťročný Američan má však vyššie ambície, ako len zostať produktívny, chce jedného dňa zanechať podobne silný odkaz v tíme Bruins ako Zdeno Chára, Patrice Bergeron či Brad Marchand.

„Chcem objaviť svoj ďalší potenciál. Počúvam o sebe dookola ten istý stereotyp, že som dobrý ofenzívny obranca. Ja však bojujem proti tejto stigme. Chcem byť ako Chára a Bergeron alebo Marchand a Pastrňák, ktorí na sebe pracujú každý deň,“ uviedol Torey Krug počas stretnutia s držiteľmi sezónnych permanentiek na radnici v Bostone.

Špeciálnu pozornosť venoval slovenskému kapitánovi Zdenovi Chárovi, ktorý mal na neho od prvého dňa v kabíne Bruins obrovský dosah.

Obranca Bostonu Bruins Torey Krug oslavuje s... Foto: SITA/AP, Nam Y. Huh
Stanley Cup, Chicago - Boston Obranca Bostonu Bruins Torey Krug oslavuje s brankárom Tuukka Raskom.

„Je to jeden z ľudí, ktorí najviac ovplyvnili moju kariéru. Minimálne počas pôsobenia v Bostone a myslím to úprimne. Je zábavné, keď sa ma ľudia pýtajú, ako sa môžem učiť na ľade od niekoho, kto je o 30 cm vyšší ako ja. Spočíva to v jeho profesionalizme, príprave na každý zápas či tréning. To boli veci, ktoré som si u neho všímal od prvého dňa a je to tak dodnes,“ vysvetlil Krug, cituje ho portál NHL.

Krug a Chára sa pred každým zápasom rozprávajú o špecifikách hry konkrétneho súpera. Pre Američana to má veľký význam vzhľadom na obrovské skúsenosti jeho slovenského spoluhráča.

„Bol som poctený už len tým, že som v starej TD Garden sedel v šatni vedľa neho,“ doplnil Krug, ktorý si oblieka dres „medveďov“ stabilne siedmu sezónu. Počas nich nazbieral 337 bodov v 523 zápasoch.

Po skončení ročníka 2019/2020 Krugovi vyprší súčasný kontrakt a stane sa neobmedzeným voľným agentom. Na trhu s hráčmi bude zrejme žiadaný, ale on preferuje možnosť zostať v Bostone. Počas pandémie koronavírusu nie je jednoduché prijímať dlhodobé rozhodnutie do budúcnosti, keďže finančné dopady zastavenia sezóny môžu byť príliš silné.

„Zatiaľ sme nerokovali o novej zmluve. V súčasnej kríze to nie je jednoduché, nevieme na čom sme. Budem však trpezlivo čakať. Zopakujem len, že chcem byť naďalej súčasťou tejto skvelej partie v Bostone,“ doplnil Krug.

Najlepší hokejisti z každého tímu NHL v histórii Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks - Teemu Selänne.
debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins #Torey Krug