Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšie body Pánika, poďakoval mu aj Kovaľčuk. Halák oporou Bostonu

Slovenský útočník Washingtonu Richard Pánik bodoval vo štvrtom z posledných piatich zápasov. Pri prehre s New Yorkom Rangers 5:6 po predĺžení zaznamenal dve asistencie. Prvou sa podieľal na prvom zásahu Iľju Kovalčuka v drese Capitals. Pánik nazbieral v prebiehajúcej sezóne 20 bodov za osem gólov a 12 asistencií.

06.03.2020 06:36 , aktualizované: 07:46
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák v zápase s Floridou.
debata

Pánik na ľade strávil len necelých deväť minút. Okrem dvoch asistencií raz vystrelil na bránku a zablokoval dve strely súperových hráčov.

V Madison Square Garden predviedol úžasné predstavenie Švéd Mika Zibanejad. Dvadsaťšesťročný útočník strelil päť gólov, čo sa mu v profilige podarilo po prvý raz.

„Myslím si, že dnes ma puk sledoval. Pozrite sa na góly, boli to neuveriteľné akcie. Bol som v správny čas na správnom mieste. Úprimne, viac ma však teší, že sme vyhrali. Musíme pokračovať v tejto hre, ktorá vieme, že nás robí úspešnými. Tento zápas si budem pamätať veľmi dlho,“ povedal Mika Zibanejad, cituje ho oficiálny web NHL.

Zibanejad svojim výkonom zatienil aj dvojgólového Alexandra Ovečkina, ktorý sa v tabuľke strelcov dotiahol na lídra Davida Pastrňáka (47). Naposledy strelil päť gólov v NHL fínsky forvard Patrik Laine, bolo to ešte v novembri 2018 vo farbách Winnipegu.

V histórii New Yorku Rangers sa niečo podobné podarilo iba dvom hráčom – Markovi Pavelichovi a Donovi Murdochovi. Zároveň je Zibanejad prvým hráčom od roku 1996, ktorý strelil v zápase NHL päť gólov, vrátane toho rozhodujúceho v predĺžení.

Jaroslav Halák vychytal víťazstvo Bostonu na ľade Floridy 2:1 po predĺžení. Tridsaťštyriročný brankár zlikvidoval 32 striel súpera a mal 97,0 % úspešnosť.

V 27. min ho prekonal iba kanadský obranca Mackenzie Weegar. Bratislavský rodák sa zaskvel aj v predĺžení, keď si poradil s únikom Aleksandra Barkova.

„Vedel som, kto ide proti mne. V nájazdoch je to jeden z najlepších hráčov v lige. Snažil som sa zostať s ním a neurobiť prvý pohyb. Neviem, kto ho ešte atakoval (David Krejčí, pozn.), ale odviedol dobrú prácu,“ povedal Halák.

Kapitán Bostonu Zdeno Chára nastúpil na svoj 1551. zápas základnej časti NHL a osamostatnil sa na 15. mieste historických tabuliek, keď predbehol Alexa Delvecchia. Slovenský obranca strávil na ľade 23:13 minúty a pripísal si jednu strelu.

Pre Bruins to bol štvrtý triumf v sérii a v tabuľke Východnej konferencie majú na prvom mieste deväťbodový náskok na druhú Tampu, tá má ale zápas k dobru.

V drese Lightning zaznamenal Erik Černák jednu gólovú prihrávku pri výhre Tampy Bay nad Montrealom 4:0 a dosiahol 12. bod v sezóne (5+7). Asistenciou sa už v úvodnej minúte duelu podieľal na víťaznom góle Victora Hedmana.

Jeho krajan v drese Canadiens Tomáš Tatar nehral pre zranenie v hornej časti tela.

Pri víťazstve Ottawy nad New Yorkom Islanders (4:3) bol obranca Christián Jaroš. Na ľade strávil len 7 minút a 21 sekúnd a do štatistík sa nezapísal. „Ostrovania“ prehrali piatykrát za sebou a komplikujú si situáciu v boji o play off.

„Je to sklamanie. Odteraz potrebujeme zbierať všetky body a musíme čím skôr nájsť opäť našu hru. Už ide o všetko,“ povedal útočník New Yorku Jean-Gabriel Pageau, ktorý sa do Ottawy vrátil prvýkrát po nedávnej výmene. Islanders sú na postupovej pozícii, ale už len dva body pred mestskými rivalmi Rangers.

Dallas s Andrejom Sekerom prehral v Nashville 0:2 a Martin Marinčin nezabránil prehre Toronta na ľade Los Angeles 0:1 po samostatných nájazdoch.

Výsledky NHL:
Buffalo – Pittsburgh 2:4, New York Rangers – Washington 6:5 pp /za hostí Pánik 0+2/, Philadelphia – Carolina 4:1, Tampa Bay – Montreal 4:0 /za domácich Černák 0+1/, Florida – Boston 1:2 pp, Ottawa – New York Islanders 4:3, Nashville – Dallas 2:0, Chicago – Edmonton 4:3, San Jose – Minnesota 2:3, Los Angeles – Toronto 1:0 pp a sn.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Iľja Kovaľčuk #Zdeno Chára #Jaroslav Halák