Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvaja ruskí hráči Rangers mali autonehodu, odviezli ich do nemocnice

Dvojica ruských hokejistov v drese New Yorku Rangers Pavel Bučnevič a Igor Šesťorkin mala autonehodu.

24.02.2020 19:27
Igor Šesťorkin Foto: ,
Igor Šesťorkin.
debata

Šesťorkin pri nej utrpel menšiu fraktúru rebra a bude „jazdcom“ v NHL niekoľko týždňov chýbať. Bučnevič bol po nehode otrasený, no vyviazol bez vážnejšieho zranenia, jeho zdravotný stav budú kluboví lekári posudzovať na dennej báze.

O nehode informoval v pondelok prezident newyorského klubu John Davidson. Podľa jeho slov hokejisti havarovali v nedeľu večer v Brooklyne, keď sa zrazili s iným vozidlom. Šesťorkin bol vodič auta a Bučnevič spolujazdec.

„Vďakabohu, obaja mali zapnuté bezpečnostné pásy a otvorili sa im airbagy. Odviezli ich do newyorskej presbyteriánskej nemocnice,“ uviedol Davidson na pondelňajšej tlačovej konferencii.

Dvadsaťštyriročný brankár Šesťorkin debutoval v tejto sezóne v zámorskej profilige. Počínal si výborne, v desiatich vystúpeniach priviedol Rangers k deviatim víťazstvám, pričom mal priemer 2,23 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 94,0 percent. Jeho vrstovník Bučnevič ťahá svoju štvrtú sezónu v newyorskom klube, v 61 dueloch si pripísal 37 bodov za 14 gólov a 23 asistencií.

Vedenie „jazdcov“ môže tešiť aspoň fakt, že v závere prestupového obdobia si poistilo služby 28-ročného amerického útočníka Chrisa Kreidera. Ten sa upísal klubu na ďalších sedem rokov, pričom hodnota jeho kontraktu je 45 miliónov amerických dolárov.

„Mali sme veľa rozhovorov v posledných dňoch. Obe strany sú veľmi spokojné s dohodou, ktorú sme dali dohromady,“ uviedol Davidson.

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Pavel Bučnevič #Igor Šesťorkin