Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdý chlebíček v zámorí. Fehérváry rozdal bodyčeky a vracia sa na farmu

Návrat talentovaného slovenského hokejového obrancu Martina Fehérváryho do tímu zámorskej NHL Washington Capitals mal krátke trvanie. Vedenie "Caps" ho v priebehu stredy poslalo späť do farmárskeho tímu v nižšej súťaži AHL Hershey Bears. Informovala o tom oficiálna stránka profiligy.

05.02.2020 20:09
Martin Fehérváry Foto: ,
Obranca Washingtonu Martin Fehérváry naráža na mantinel Trevora Lewisa z LA Kings.
debata

Dvadsaťročný Fehérváry nastúpil v utorok na štvrtý duel v NHL a pomohol k triumfu nad Los Angeles Kings 4:2. Po boku českého obrancu Radka Gudasa odohral 19:55 min s bohatou bilanciou 1 strela na bránku, 4 „hity“, 2 zablokované strely, 2 plusové body, 2 trestné minúty.

Viac bodyčekov ako Fehérváry rozdal iba jeho spoluhráč z útoku Garnet Hathaway (5). „Snažil som sa hrať to, čo odo mňa tréner vyžadoval. Dával som to najlepšie zo seba a sústredil sa na svoju hru,“ uviedol Fehérváry po zápase.

„Máme skvelé mužstvo a ukázalo sa to. Veril som, že to môžeme zvrátiť a nakoniec sa to aj stalo. Cítim sa úžasne. Užívam si, že som si opäť mohol zahrať s hráčmi ako sú Alex Ovečkin alebo John Carlson,“ dodal.

V prestížnej súťaži sa predstavil prvýkrát od 5. októbra 2019. Debutoval v nej tri dni predtým proti obhajcovi Stanleyho pohára St. Louis Blues (3:2 po predĺžení).

V doterajších dueloch v najelitnejšej súťaži sveta odohral priemerne 15:51 min na stretnutie.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #AHL #Washington Capitals #Martin Fehérváry #Hershey Bears