Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď Ovečkin neveril vlastným očiam. V zámorí vybrali zákrok dekády

V predošlej dekáde videli fanúšikovia kanadsko-americkej NHL množstvo fantastických brankárskych zákrokov. Rad odborníkov na zámorskú profiligu sa však rozhodol vybrať jeden, ktorý bol podľa jeho názoru tým najlepším.

16.01.2020 20:18
Braden Holtby, Alex Tuch Foto: ,
Brankár Washingtonu Braden Holtby zastavuje puk z hokejky Alexa Tucha z Vegas.
debata (1)

Víťazom tejto „ankety“ sa stal kanadský brankár Washingtonu Capitals Braden Holtby, vďaka jeho zákroku vo finále play off 2017/2018 proti útočníkovi Vegas Golden Knights Alexovi Tuchovi.

Zákrok desaťročia NHL sa zrodil minúty pred koncom druhého duelu spomenutej finálovej série. V T-Mobile Arene prehrával vtedajší nováčik profiligy tesne 2:3, ale po prekvapujúcom odraze puku od zadného mantinelu a prihrávke Codyho Eakina mal obrovskú šancu na vyrovnanie Alex Tuch.

Americký forvard strieľal do odkrytej bránky, ale v hodine dvanástej predviedol Holtby vynikajúci zákrok hokejkou. Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin mal tvár v dlaniach, no nebol jediný, kto zostal šokovaný zo zákroku kanadského gólmana.

„Každý na striedačke si pomyslel: Wow, čo sa stalo?,“ uviedol 23-ročný český útočník Jakub Vrána. Napokon to bol jeden z kľúčových momentov celej sezóny, na konci ktorej sa hráči Capitals tešili z premiérového zisku Stanleyho pohára. Holtby s odstupom času priznáva, že práve načasovanie spravilo z jeho zákroku niečo špeciálne.

„Je ťažké určiť zákrok dekády. Keby ste sa spýtali viacero brankárov, zrejme by ste nedostali ten istý zoznam. Niektoré z nich vyzerajú skutočne dobre, ale neboli také dôležité. Musíme prihliadať na obe strany ‚rovnice‘. Pre mňa je to viac o nostalgií, pretože predviesť takýto zákrok vo finále Stanleyho pohára je niečo, o čom snívate,“ cituje Holtbyho slová web NHL.

Kanaďan už dva roky predtým získal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára NHL a tiež má zlato zo Svetového pohára 2017.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Braden Holtby #Vegas Golden Knights