Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čech vygumoval Arizonu. Malkin dorovnal Jágra

Hokejisti Detroitu Red Wings zvíťazili v noci na sobotu v zámorskej NHL na domácom ľade nad Ottawou Senators 3:2 po nájazdoch.

11.01.2020 07:06 , aktualizované: 07:52
Detroit Foto: ,
Útočník Detroitu Dylan Larkin (vľavo) oslavuje svoj gól v zápase s Ottawou. Spolu s fanúšikmi.
debata

Jediný premenil Dylan Larkin. Pre posledný tím súťaže to bol druhý triumf po sebe, „senátori“ prehrali už šiesty duel v sérii.

Larkinov spoluhráč Tyler Bertuzzi ku gólu pridal aj asistenciu a český obranca Red Wings Filip Hronek sa blysol dvomi asistenciami.

„Nie som nejako výnimočný v nájazdoch, ale tréner brankárov Jeff Salajko mi poradil, aby som to skúsil na stranu s vyrážačkou. Presvedčil ma a vyšlo to, hoci som mal iný úmysel,“ uviedol Dylan Larkin, ktorý mal predtým v nájazdoch slabučkú bilanciu 1–12.

Zostrih zo zápasu Detroit - Ottawa.

Hostia z Ottawy nastúpili v Detroite už bez slovenského obrancu Christiána Jaroša, ktorý po štyroch zápasoch putoval späť na farmu do Belleville v AHL.

Celkovo odohral v tejto sezóne šesť stretnutí v NHL s bilanciou 2 asistencie a 2 mínusové body. Senators predĺžili sériu bez víťazstva na šesť zápasov.

Carolina si poradila s Arizonou 3:0 a český brankár Petr Mrázek sa vďaka 32 zákrokom dočkal tretieho shutoutu v sezóne.

Hostia z Arizony nestrelili gól v druhom zápase za sebou a ešte aj prišli o zraneného brankára Anttiho Raantu, ktorého po druhej tretine nahradil Adin Hill. Domáci tak pozorne bránili trojgólové vedenie, že Hill si pripísal len jeden zákrok po jedinej strele Hurricanes na bránku v tretej tretine.

„Mrázek nás podržal najmä v druhej tretine, keď sme často strácali puky. Vtedy vytiahol najlepšie zákroky, keď sme to najviac potrebovali,“ uviedol tréner Caroliny Rod Brind'Amour.

Zaujímavosťou zápasu je fakt, že všetci traja strelci Warren Foegele, Lucas Wallmark a Martin Nečas dosiahli svoj desiaty gól v tejto sezóne.

Zostrih zo zápasu Carolina - Arizona.

„Aj oni sú dôležitá súčasť nášho tímu. Keď skórujú práve títo hráči, vezmú tlak z pliec tých, od ktorých sa góly očakávajú,“ vysvetlil tréner Hurricanes. Martin Nečas vo svojej prvej „vážnej“ sezóne v NHL v 40 rokoch dosiahol už 25 bodov (10+15) a môže si pochvaľovať dôveru od trénera.

Jeho gól po skvelej individuálnej akcii bekhendom do odkrytej časti bránky niekoľko sekúnd pred koncom druhej tretiny zdvihol zo sedadiel divákov v PNC Arene.

„Čakal som dovtedy, kým nebola predo mnou prázdna bránka. S postupom sezóny naberám skúsenosti aj sebavedomie a môžem si dovoliť aj niečo ukázať,“ uviedol 20-ročný mladík z Nového Mesta na Morave.

Predlženie a v ňom prehru domácich videli diváci v Denveri. Colorado podľahlo Pittsburghu 3:4, v čase 63:19 min rozhodol Jared McCann.

Zostrih zo zápasu Colorado - Pittsburgh.

Ruský útočník Penguins Jevgenij Malkin ku gólu pridal aj asistenciu, ktorá bola už jeho 640. v kariére v NHL a zároveň všetky dosiahol v drese Pittsburghu.

Vyrovnal sa tým Čechovi Jaromírovi Jágrovi z rokov 1990 – 2001. Viac asistencií pri góloch majú v histórii Penguins na konte iba Sidney Crosby (782) a absolútna legenda Mario Lemieux (1033).

Výsledky:
Carolina – Arizona 3:0, Detroit – Ottawa 3:2 sn, Colorado – Pittsburgh 3:4 pp

debata chyba
Viac na túto tému: #Detroit Red Wings #Carolina Hurricanes #Colorado Avalanche #Ottawa Senators #Pittsburgh Penguins #Arizona Coyotes