Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zákrok roka? Halákov kolega čaroval vyrážačkou

V zápase NHL medzi Bostonom a Buffalom dostal v bránke pred Jaroslavom Halákom prednosť Tuukka Rask. Fín potiahol Bruins k víťazstvu 3:2 aj vďaka kúsku, ktorý predviedol v 3. tretine.

22.11.2019 07:26 , aktualizované: 10:07
Tuukka Raska Foto: ,
Zákrok brankára Bostonu Tuukku Raska v zápase s Buffalom.
debata

Po strele Evana Rodriguesa sa bez hokejky vrhol do odkrytej bránky a stopercentnú šancu zmaril vyrážačkou. Gólman Bruins si pripísal 36 zákrokov, vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu.

„Takéto extra zákroky nerobím príliš často. Radšej sa snažím zostať v základnom postoji. Je však zábavné pripísať si také niečo. Je to jeden z tých inštinktívnych zásahov, ktoré ani neviem vysvetliť. Iba sledujete, čo sa deje a viete, že musíte zasiahnuť. A potom vás trafí puk,“ vysvetlil Tuukka Rask.

„Pravdepodobne zákrok roka. Treba sňať klobúk a ísť ďalej,“ reagoval Evan Rodrigues, ktorému Rask vzal radosť z gólu.

Buffalo napokon znížilo v Bostone na 2:3, ale vyrovnania a zisku bodu sa už nedočkalo. Fín je dlhodobo brankárska jednotka Bostonu a spolu so svojou dvojkou Halákom tvoria najlepší tandem v profilige.

„Ešte že sme dnes mali Raska, najmä v prvej tretine urobil veľa dobrých zákrokov. Vďaka nemu to bolo po prvej tretine vyrovnané a neprehrávali sme o päť gólov,“ pochválil spoluhráča Brad Marchand, autor dvoch gólov proti Buffalu.

Slovenskí hokejisti v NHL prispeli k víťazstvám Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Obranca Dallasu Andrej Sekera v súboji s...
debata chyba