Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nekonečných 11 minút. Dráme v Bostone sa prizeralo aj trio Slovákov

Hokejista Ottawy Scott Sabourin sa postaral o dramatický moment počas zápasu NHL v Bostone.

03.11.2019 07:04
Ottawa Senators, Boston Bruins Foto: ,
Hokejisti Ottawy a Bostonu sledujú ošetrovanie Scotta Sabourina po nešťastnom páde na ľad.
debata (3)

Už v 4. minúte mu nevyšlo narazenie súpera Davida Backesa na mantinel a po vzájomnej kolízii hlavami nešťastne spadol hlavou na ľad.

Kým ho zdravotníci umiestnili na nosidlá a previezli do nemocnice, prešlo 11 minút. Medzitým hráči oboch mužstiev opustili striedačky a sledovali jeho ošetrovanie na ľade, na ktorom sa vytvorila veľká krvavá škvrna.

Vystrašenej aréne, našťastie, ukázal z nosidiel palec hore. Podľa vyhlásenia Senators „bol pri vedomí a komunikoval s lekármi.“

Dvadsaťsedemročný Sabourin hrá svoju prvú sezónu v NHL. Skúsený Backes po kolízii takisto nepokračoval v zápase pre zranenie v hornej časti tela.

„Musíte zostať sústredený, ale to, pochopiteľne, nie je jednoduché,“ povedal útočník Bostonu Patrice Bergeron. „V takomto momente smerujú vaše myšlienky a modlitby k Scottovi. Verme, že sa rýchlo uzdraví on aj Backs,“ dodal.

„Nechcete vidieť nikoho ležať nehybne na ľade. Naši aj súperovi hráči to brali emotívne,“ uviedol kouč Ottawy D.J. Smith. Potvrdil, že bol pri vedomí a hýbal končatinami.

„Mohol to byť hocikto z nás. Zasiahne vás, keď pomyslíte na to, že Sabbyho rodičia či snúbenica sa pozerajú na takéto zábery. Máme ho veľmi radi, je to veľmi ochotný človek a dôležitý člen tímu. Na ľade sme síce rivali, ale na konci dňa bratia, ktorých spája láska k tomuto športu,“ vravel spoluhráč Sabouirna Mark Borowiecki, ktorý sa ponáhľal na striedačku po pomoc.

Zranenie Scotta Sabourina z Ottawy Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Scott Sabourin nehybne leží na ľade po zrážke s...

Boston zvíťazil 5:2, kapitán Zdeno Chára ani navrátilec do zostavy z AHL Peter Cehlárik nebodovali, Jaroslav Halák nechytal.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #Ottawa Senators #Scott Sabourin