Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodnutie v hodine dvanástej. Ďalšie tri sezóny NHL výluka neohrozí

Hráčska asociácia NHLPA nevyužije možnosť otvoriť rokovania o kolektívnej zmluve. A pretože rovnaký postoj zaujala aj NHL, ktorá mala termín na rozhodnutie už 1. septembra, je jasné, že sa bude hrať bez komplikácií a hrozby ďalšej výluky nasledujúce tri sezóny.

16.09.2019 23:30
Donald Fehr Foto: ,
Výkonný riaditeľ NHLPA Donald Fehr na archívnej snímke.
debata

Zmluva, ktorú uzavreli NHLPA s NHL v januári 2013, vyprší v polovici septembra 2022, keby sa jedna zo strán rozhodla opačne, platila by už len nadchádzajúcu sezónu do 15. septembra 2020.

„Aj keď majú hráči určité obavy a sú znepokojení súčasnou zmluvou, súhlasíme s vedením ligy. Aj my preferujeme možnosť pracovať a snažiť sa všetko vyriešiť spoločne, než aby sme súčasnú kolektívnu zmluvu skrátili,“ uviedol výkonný riaditeľ NHLPA Donald Fehr.

„Už teraz prebiehajú diskusie s ligou o možnosti predĺženia zmluvy a očakávame, že tieto rozhovory budú pokračovať,“ dodal.

NHL už zažila v minulosti trikrát výluku kvôli nezhodám o kolektívnej zmluve. Kompletne celá sa neodohrala sezóna 2004/05, ročníky 1994/95 a 2012/13 skrátili o prvé tri mesiace.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #výluka #NHLPA