Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medvede navštívili Trenčín. Chára prezentoval Slovensko, rozdával deťom

Začiatok augusta. Z ľadovej plochy v Piešťanoch stúpa para. Na štadióne je takmer prázdno, v útrobách sa ozývajú len nárazy puku o mantinel. Partička chlapíkov si prišla zatrénovať s deťmi. Nad všetkými čnel obor. Zdeno Chára sa v 42 rokoch v slovenských podmienkach pripravuje na už neuveriteľnú 22. sezónu v NHL.

14.08.2019 11:56
debata (1)

Tréningy však na jeden deň prerušil. Prišla mu návšteva zo zámoria. Zdeno Chára sprevádzal štáb Bostonu Bruins po rodnom Trenčíne, kde začínal s hokejom. Tvorcom mediálneho obsahu na sociálnych sieťach svojho zamestnávateľa prezentoval krásy trenčianskeho okolia.

Chára vzal štáb na hrad Matúša Čáka, poukazoval im slovenskú prírodu, Trenčín, Zimný štadión Pavla Demitru aj svoj tréning. Deťom so zdravotným postihnutím v domove rozdal nové topánky od sponzora Bruins New Balance.

„Keď som videl úsmevy na tvárach detí a to, aké sú šťastné, bolo to nádherné,“ povedal Chára po krásnom akte.

Počas návštevy kostolíka so štábom „medveďov“ dokonca stretli starú dámu, ktorá ho ako chlapca vozila v kočíku. „Preto je taký dobrý hokejista, lebo sa za neho modlím,“ vysvetlila pani.

Doposiaľ posledným súťažným zápasom kapitána Bostonu Zdena Cháru bolo 7. finále play off NHL. Bruins v ňom nestačili na St. Louis Blues. Slovenský obranca sa však ani po sklamaní nevzdáva a túži získať druhý Stanleyho pohár v kariére.

Nová sezóna NHL sa začína 2. októbra.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins