Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ľadová plocha pripomínala boxerskú arénu. Radivojevič: Celé to spustilo napadnutie

Pred pätnástimi rokmi sa odohrala najväčšia bitka v NHL. Rozhodcovia sa v súboji Philadelphie s Ottawou poriadne zapotili.

03.07.2019 10:46
Philadelphia Ottawa Foto: ,
Bitka medzi hráčmi Philadelphie Flyers a Ottawy Senators.
debata

Fanúšikovia Flyers na tento zápas nezabudnú. V stretnutí so Senators rozdali rozhodcovia dokopy 419 trestných minút. Išlo o najdivokejší zápas NHL.

Na súpiske oboch tímov boli vtedy aj slovenskí či českí hokejisti, ako napríklad Marián Hossa, Peter Bondra, Zdeno Chára, Branko Radivojevič i Martin Havlát, ktorý na tento moment spomína v rozhovore pre isport.cz.

Všetko vyvolala odveta za zákrok z predchádzajúceho zápasu. Martin Havlát poslal nešetrne k ľadu Marka Recchiho, a tak každý čakal, čo prinesie nasledujúci súboj. Ten sa vyvíjal prekvapivo pokojne, až kým neprišiel čas 58:15. Pred bránou Flyers sa strhla mastenica.

Na napätý súboj sa pripravovali hráči už v kabíne, predtým než nastúpili na ľad. „V šatni sa o tom samozrejme hovorilo a niekoľko hráčov to pripomínalo,“ spomína slovenský útočník Branko Radivojevič, ktorý bol v priebehu sezóny vymenený z Phoenixu práve do Philadelphie.

Pred bránkou Flyers sa do seba pustili dve ťažké váhy Donald Brashear a Rob Ray. „Keď potom Brashear odchádzal do šatne, napadol ho cestou ešte jeden zo súperov, a to bol ten spúšťač. Potom to všetko išlo,“ dodáva Radivojevič.

Sám slovenských útočník sa v rohu pobil so Shaunom Van Allenom. Okrem neho sa do seba pustili aj ostatní hráči na ľade, vrátane gólmanov Roberta Escheho a Patricka Lalima. Lavičky zívali prázdnotou.

Nik však asi nečakal, že sa situácia vymkne kontrole. Čo striedanie, to bitka. Niet div, že diváci na tribúnach šaleli.

TV Pravda: Martin Kohút o MS. Pozrite si video(vysielané 25.6.2019)
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Philadelphia Flyers #Ottawa Senators