Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalý tréner Bostonu: Chára zahral hlúpo. Nenaučili ho základy

V NHL nikdy nehral, no Boston ako tréner doviedol do dvoch neúspešných finále play off v rokoch 1977 a 78.

08.06.2019 21:45
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára nastúpil v 5. finále play off NHL s ochranným krytom kvôli zlomenej čeľusti.
debata (14)

Kanaďan Don Cherry si vybudoval nálepku excentrického a temperamentného kouča. Mladšia generácia hokejových priaznivcov ho pozná skôr ako kontroverzného odborníka televízie Sportsnet. Ako bývalý kouč Bruins nemohol chýbať v štúdiu s názormi o ich tohtoročnej snahe získať Stanleyho pohár.

Stanovisko zaujal aj k zraneniu kapitána Bostonu Zdena Cháru vo štvrtom zápase finále play off. Slovenský obor si po nešťastnom teči Schennovej strely zlomil čeľusť a na piate finále nastúpil so sebazaprením a špeciálnym krytom na prilbe.

Cherry však odmietol pripísať zranenie Cháru na účet smoly. "Sledoval som rozbory v televízii aj v novinách. A nikto nepovedal, že Chára zahral hlúpo. Mladí tréneri, učte deti, že hokejku musia mať (pri blokovaní strely) na strane, nie pred sebou.

Máme tu 42-ročného chlapa, ktorého to ako chlapca nenaučili, a takto dopadol. Hral som hokej 16 rokov a nikdy sa mi toto nestalo," povedal Cherry na margo zranenia Cháru.

Chára napriek zlomenine nevynechal predzápasový tréning a Boston viedol aj v 5. finále. Na ľade ho privítal búrlivý potlesk zaplnených tribún. Ani slovenský bojovník však nezabránil prehre Bruins a St. Louis tak má za stavu 3:2 dva mečbaly na zisk Stanleyho pohára.

TV Pravda: Bývalý hokejista Ľubomír Višňovský reaguje na finančné problémy HC Slovan Bratislava a odchod klubu z KHL
Video

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #finále #NHL #názor #Zdeno Chára #Boston Bruins #video #Play Off #Don Cherry