Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nastúpi Chára v piatom finále? Ak by to nebolo na lekároch, hral by, znie z Bruins

Štart slovenského obrancu Zdena Cháru vo štvrtkovom zápase číslo 5 vo finále o Stanleyho pohár medzi hokejistami Bostonu a St. Louis je stále veľmi neistý.

05.06.2019 09:14 , aktualizované: 20:31
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára vypľúva krv po zásahu pukom do tváre.
debata

Chára schytal v predchádzajúcom súboji na ľade v St. Louis pukom do tváre po zablokovanej strele útočníka domácich Braydena Schenna. Neskôr sa síce objavil na striedačke s celotvárovým krytom, no neabsolvoval už ani jedno striedanie. Detailné vyšetrenie u kapitána Bruins potvrdilo zlomeninu čeľuste.

„Nie je tu s nami a netrénuje. Znamená to, že bude pre neho veľmi náročné, aby hral vo štvrtok,“ povedal tréner Bostonu Bruce Cassidy o Chárovi po stredajšom tréningu svojho tímu, cituje ho oficiálny portál NHL.

Cassidy rovnako pripustil, že do tímu sa vráti obranca Matt Grzelcyk, ktorý nútene vynechal dva finálové zápasy pre podozrenie z otrasu mozgu, ale v stredu už bezkontaktne trénoval. Chárovo miesto v zostave zaujal John Moore, ktorý v tréningu vytvoril spoločne s Charliem McAvoyom prvú obrannú dvojicu „medveďov“.

Ďalšie dve defenzívne páry tvorili Torey Krug s Brandonom Carlom a Steven Kampfer s Connorom Cliftonom. Tréner Cassidy má k dispozícii do obrany ako náhradníkov aj Jeremyho Lauzona, Urha Vaakanainena a Jakuba Zbořila. Toto trio však v play off 2019 neodohrali ani minútu a v základnej časti sezóny má na konte dovedna len 20 zápasov.

„Chára je absolútny bojovník, líder, vodca a úžasná osobnosť. Ak by to rozhodnutie nebolo na lekároch, určite by vo štvrtok nastúpil. Hráme rozhodujúce zápasy v sezóne a žiadne výhovorky neobstoja. Keď nám chýbajú jeden či dvaja hráči, musíme sa ešte viac zomknúť. Súper sa teraz určite nezastaví a nesmieme ani my,“ burcuje pred piatym súbojom finále Brad Marchand, s 21 bodmi najproduktívnejší hráč Bruins aj celého play off.

Po štyroch dueloch o Stanleyho pohár je stav finálovej série medzi Bruins a Blues vyrovnaný 2:2. Piaty súboj bude na programe vo štvrtok v bostonskej TD Garden.

Zdeno Chára je kapitán Bostonu od leta 2006 a v sezóne 2010/2011 priviedol „medveďov“ k zisku prestížnej hokejovej trofeje – poháru Lorda Stanleyho.

TV Pravda: Nový tréner Slovana Roman Stantien o svojich prvých krokoch vo funkcii

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #finále #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins #Play Off