Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

San Jose postúpilo do konferenčného finále, vyzve v ňom St. Louis

Hokejisti San Jose Sharks sa prebojovali do finále Západnej konferencie zámorskej NHL.

09.05.2019 07:09
APTOPIX Avalanche Sharks Hockey NHL Foto: ,
Gólová radosť hokejistov San Jose Sharks.
debata

V rozhodujúcom siedmom dueli 2. kola play off zvíťazili v noci na štvrtok na domácom ľade nad Coloradom Avalanche 3:2 a v celej sérii triumfovali 4:3 na zápasy.

V konferenčnom finále sa stretnú so St. Louis, ktoré tiež v siedmich zápasoch vyradilo Dallas. Vo finále Východnej konferencie budú bojovať Boston a Carolina.

Úvodný gól „žralokov“ strelil Joe Pavelski, ktorý si spríjemnil návrat do zostavy bilanciou 1+1. Americký center vynechal predchádzajúcich šesť meraní síl série proti „lavínam“ pre zranenie, ktoré utrpel v siedmom stretnutí série 1. kola proti Vegas Golden Knights.

„Chýbalo mi to, naozaj mi to chýbalo. Momentálne cítim veľa emócií, vrátil som sa po zranení a hneď som dal rýchly gól,“ uviedol skúsený útočník pre oficiálny ligový web. Okrem neho skórovali aj Tomáš Hertl a Joonas Donskoi. Brankár Martin Jones zneškodnil 27 striel Colorada.

Úspešnými strelcami na strane Avalanche boli Mikko Rantanen a Tyson Jost. V II. dvadsaťminútovke sa presadil aj Colin Wilson, ale jeho presný zásah rozhodcovia neuznali pre ofsajd.

Tréner Sharks Peter DeBoer si zobral „challenge“ a arbitri si všimli, že kapitán „lavín“ Gabriel Landeskog bol v útočnom pásme skôr než puk.

„Bol som prekvapený rovnako ako všetci ostatní. Úprimne som nad tým ani nerozmýšľal, len sme sa potom čudovali, prečo ešte nie je vhadzovanie. Na striedačke sme si pozerali záznamy z toho momentu a mohlo to dopadnúť všelijako. Je to škoda, nešťastná chyba,“ povedal o inkriminovanom momente švédsky krídelník.

Avalanche sa po 11 rokoch dokázali prebojovať do konferenčného finále. Sharks však boli nad ich sily a práve oni postúpili do ďalšieho kola. „Colorado bolo silné. Odohrali sme proti nim náročnú sériu. Boli dostatočne dobrí a nútili nás tvrdo pracovať,“ pochválil súpera Joe Pavelski.

2. kolo play off NHL

Semifinále Západnej konferencie
San Jose – Colorado 3:2 – konečný výsledok série: 4:3, postúpilo San Jose
Góly: 6. Pavelski (Burns, Hertl), 12. Hertl (Pavelski, E. Kane), 33. Donskoi (Burns, M. Karlsson) – 20. Rantanen (Girard, Landeskog), 41. Jost (C. Wilson, Kerfoot)

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #San Jose Sharks #Colorado Avalanche