Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nórsky hobit premiérovo mení dres. Rangers vymenili Zuccarella do Dallasu

Hokejový útočník Mats Zuccarello sa sťahuje v NHL z New Yorku Rangers do Dallasu za výber najmenej v druhom kole tohtoročného draftu a v treťom v budúcom roku.

24.02.2019 09:12
Mats Zuccarello Foto: ,
Mats Zuccarello odchádza z New Yorku Rangers.
debata

Tridsaťjedenročný Nór mení dres v NHL prvýkrát. Po tejto sezóne Zuccarellovi vyprší štvorročný kontrakt celkovo na 18 miliónov dolárov a môže sa stať nechráneným voľným hráčom.

Zuccarello bol v minulých troch sezónach najproduktívnejším hráčom Rangers a v tomto ročníku sa po nevydarenom začiatku posunul v klubovom poradí na štvrtú pozíciu s 37 bodmi za 11 gólov a 26 asistencií zo 46 zápasov.

Do NHL sa vydal útočník s výškou 171 cm, prezývaný nórsky hobit, v roku 2010 zo švédskeho MODO Hockey.

Za Rangers si pripísal v 509 stretnutiach 352 bodov za 113 gólov a 239 asistencií. V play off zaznamenal v 60 dueloch 31 bodov za 11 gólov a 30 prihrávok.

„Získali sme elitného ofenzívneho hráča. Má skvelé hokejové myslenie, bojuje a vie skvele nájsť spoluhráča v útočnom pásme,“ pochvaľoval si generálny manažér Stars Jim Nill.

Ak Dallas postúpi do finále Západnej konferencie a Zuccarello za prvé dve kolá play off odohrá minimálne polovicu zápasov, Stars prepustia Rangers miesto voľby v druhom kole tohtoročného draftu už v prvom.

V prípade, že Zuccarello predĺži v novom pôsobisku zmluvu, získajú Rangers aj v budúcom roku právo výberu v prvom kole a nie až v treťom.

Dallas v sobotu získal aj obrancu Bena Lovejoya z New Jersey výmenou za zadáka Connora Carricka a výber v treťom kole tohtoročného draftu.

Tridsaťpäťročný Lovejoy získal v roku 2016 Stanleyho pohár s Pittsburghom. Stars sú na pozícii prvej divokej karty pre play off v Západnej konferencii.

Rangers strácajú vo Východnej konferencii na postupové pozície pre play off 21 zápasov do konca 10 bodov a pred pondelňajšou uzávierkou prestupov v NHL by ešte mohli zmeniť dres obrancu Adam McQuaid a útočník Kevin Hayes.

Tí rovnako ako Zuccarello už nenastúpili na sobotňajší duel s New Jersey, ktorý Rangers vyhrali 5:2.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Mats Zuccarello