Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tatar dvakrát asistoval, z výhry sa však netešil. Ovečkin strelil desiatykrát 40 gólov

Slovenský hokejista Tomáš Tatar si v noci na pondelok v zámorskej NHL pripísal na konto dve asistencie. Montreal Canadiens však prehrali na ľade Floridy Panthers 3:6. Hetrikom sa v drese "panterov" blysol fínsky útočník Aleksander Barkov.

17.02.2019 22:38 , aktualizované: 18.02.2019 07:49
Tomáš Tatar, James Reimer Foto: ,
Tomáš Tatar z Montrealu Canadiens padá pred brankárom Floridy Jamesom Reimerom.
debata

Dvadsaťosemročný krídelník odohral 17:15 min a do štatistík si pripísal aj jednu „plusku“. Súperovho brankára ohrozil dvoma streleckými pokusmi a pridal dva „hity“. Tatar absolvoval v aktuálnom ročníku 58 zápasov a nazbieral už 43 bodov za 18 gólov a 25 asistencií. Montreal prehral štvrtýkrát v neprerušenej sé­rii.

"Musíme sa zlepšiť. Ďalšie stretnutie je pre nás absolútne kľúčové. Musíme konečne začať vyhrávať. Všetci vieme, čo máme robiť. Musíme držať spolu, hrať ako tím a navzájom si dôverovať. Keď budeme poctivo trénovať, navzájom sa posúvať a dôverovať si, všetko bude fajn,"povedal podľa nhl.com útočník Canadiens Max Domi, ktorý strelil dva góly. Montreal odohrá najbližšie dva duely na vlastnom ľade.

Strojcom triumfu Floridy bol fínsky reprezentant Aleksander Barkov, ktorý k hetriku pridal aj gólovú prihrávku. Jeho druhý gól v závere druhej tretiny sa napokon ukázal ako víťazný. Vyhlásili ho za prvú hviezdu. „Páčil sa mi náš vstup do zápasu. Po pätnástich minútach to bolo 3:1. Uspokojili sme sa a mysleli sme si, že to bude jednoduché. Súper sa veľmi snažil a bojoval o triumf. Bola to pre nás dobrá lekcia,“ zhodnotil tréner Panthers Bob Boughner.

Hokejisti Pittsburghu Penguins zvíťazili nad New Yorkom Rangers 6:5.

„Tučniaci“ zdolali zverencov Davida Quinna aj v druhom vzájomnom dueli, pričom v nich nastrieľali dokopy trinásť gólov. V nedeľňajšom stretnutí sa dvoma gólmi zaskveli Kris Letang a Jevgenij Malkin.

„Keď Malkin hrá svoj najlepší hokej, je to priam neuveriteľné. Je neskutočne dominantný. Má na náš tím veľký vplyv. Keď všetci naši najlepší hokejisti hrajú dobre, má to pozitívny vplyv na celý tím,“ povedal tréner Pittsburghu Mike Sullivan.

Na strane hostí si takisto zlepšil štatistiky o dva presné zásahy Nór Mats Zuccarello, ale na bodový zisk to hráčom z New Yorku nestačilo.

St. Louis desiatou výhrou v rade vyrovnalo klubový rekord spred 19 rokov. V nedeľu triumfovalo v Minnesote 4:0. Rus Vladimir Tarasenko strelil v drese Blues 204. gól, čím vyrovnal Pavla Demitru na 7. mieste v tejto klubovej štatistike.

Ruský kanonier Alexander Ovečkin zaokrúhlil pri prehre Washingtonu s Anaheimom 2:5 počet strelených gólov v tejto sezóne na štyridsať a je štvrtým hráčom v histórii súťaže, ktorý túto métu prekonal počas kariéry desaťkrát.

Pred ním sa to podarilo Wayneovi Gretzkému (12 sezón), Marcelovi Dionnemu a Mariovi Lemieuxovi (obaja 10). Vzhľadom na výsledok mohol byť spokojnejší brankár Anaheimu Ryan Miller, ktorý sa usadil na prvom mieste v počte víťazných zápasov spomedzi všetkých gólmanov narodených v USA. Dosiaľ patrilo prvenstvo Johnovi Vanbiesbrouckovi, 38-ročný Miller má na konte už 376 triumfov.

Sumáre NHL – nedeľa:

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 6:5 (1:1, 2:2, 3:2)
Góly: 17. Letang (Crosby), 32. Pettersson (Bjugstad, Schultz), 35. Dumoulin (Crosby, Pettersson), 45. Letang (Crosby, Guentzel), 48. Malkin (Kessel, Aston-Reese), 50. Malkin (Aston-Reese, Kessel) – 20. Zuccarello (Hayes, Shattenkirk), 35. Zuccarello (Zibanejad, Kreider), 38. R. Strome, 55. Hayes (DeAngelo, M. Staal), 60. Zibanejad (Kreider, Shattenkirk)

Minnesota Wild – St. Louis Blues 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Góly: 6. Tarasenko (R. O'Reilly, Thomas), 20. R. O'Reilly (Tarasenko, Pietrangelo), 28. Dunn (Pietrangelo, B. Schenn), 33. B. Schenn (Tarasenko)

Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Góly: 35. Helm (Kronwall, Nielsen) – 16. Lindblom (Couturier), 43. Provorov (Varone, J. Van Riemsdyk), 59. Lindblom (Couturier, Sanheim)

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Góly: 28. Wood (Palmieri, Zajac), 34. Bratt (Palmieri, Severson), 55. Palmieri (Zajac, A. Greene), 57. J. Anderson (A. Greene) – 40. S. Reinhart (Bogosian, Eichel)

Florida Panthers – Montreal Canadiens 6:3 (3:2, 1:1, 2:0)
Góly: 4. Barkov (Yandle, Hoffman), 12. Malgin (Brassard, Borgström), 14. Vatrano (Barkov, Huberdeau), 38. Barkov (Yandle), 50. Barkov, 58. Sheahan (Dadonov, Hoffman) – 14. Domi (TATAR), 17. Gallagher, 26. Domi (Reilly, TATAR) Tomáš Tatar (Montreal) 17:15 min, 0+2, +1, 2 strely na bránku, 2 „hity“

Anaheim Ducks – Washington Capitals 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
Góly: 27. Henrique (Montour, Jaycob Megna), 35. Silfverberg (Henrique, H. Lindholm), 41. Henrique (Perry, Getzlaf), 44. Perry (Fowler, Getzlaf), 55. Silfverberg (D. Grant, Del Zotto) – 5. Ovečkin (Carlson, J. Vrána), 38. Carlson

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Sidney Crosby #Pittsburgh Penguins