Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arizona nestačila na Vegas. Pánik gratuloval svojmu kapitánovi

Hokejisti Vegas Golden Knights triumfovali v jedinom nočnom zápase zámorskej NHL na ľade Arizony Coyotes vysoko 5:1 a svoju víťaznú sériu natiahli na tri stretnutia. V domácom drese odohral Richard Pánik 20:07 minút a zaznamenal dva hity.

31.12.2018 08:50
USA Hokej NHL Golden Knights Coyotes pánik Foto: ,
Richard Pánik (vľavo), hráč Vegas Golden Knights Reilly Smith (uprostred) a hokejista Arizony Iľja Ljubuškin (vpravo) počas zápasu Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights.
debata

Paul Šťastný a Brandon Pirri zaznamenali za „rytierov“ po jednom góle a asistencii, brankár Marc-Andre Fleury prispel k triumfu 29 úspešnými zákrokmi. Vegas tak rovnako ako vo svojej premiérovej sezóne dosiahlo 50-bodovú hranicu ešte pred 1. januárom.

„Hrali sme tvrdo a rýchlo. Dobre sme forčekovali i posúvali puky a nespravili sme veľa chýb,“ uviedol útočník Jonathan Marchessault.

Pre Fleuryho to bolo už 22. víťazstvo v sezóne a v tejto štatistike je medzi brankármi na čele celej NHL. „Boli sme trpezliví. Občas, keď sa nedarí skórovať, tímy príliš otvárajú hru. No my sme čakali na svoje šance, dodržiavali náš plán a nedali sme im príliš veľa priestoru. A to sa vyplatilo,“ povedal.

Jediný gól Arizony strelil Alex Galchenyuk, prihral mu naň bek Oliver Ekman-Larsson, pre ktorého to bol 312. bod v drese „kojotov“ a v klubovej histórii prekonal medzi obrancami Keitha Yandlea.

NHL

ARIZONA COYOTES – VEGAS GOLDEN KNIGHTS 1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Góly: 37. Galchenyuk (Ekman-Larsson, Keller) – 4. Šťastný (Pirri, Tuch), 37. Smith (Hunt, Marchessault), 45. Eakin, 47. Pirri (McNabb, Šťastný), 52. Carpenter (Holden). Brankári: Kuemper – Fleury, strely na bránku: 30:37, 17.125 divákov.

Slovák v akcii
Richard Pánik (Arizona) 20:07 0 0 0 0 0 0
minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Richard Pánik #Arizona Coyotes