Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jaroš má v aute oblečenie na niekoľko dní. Je ako kôň, chváli ho tréner Ottawy

Slovenský hokejový obranca Christián Jaroš postupne zbiera štarty v zámorskej NHL za Ottawu Senators.

24.10.2018 11:32
Christián Jaroš, Brendan Gallagher Foto: ,
Obranca Ottawy Christián Jaroš sa snaží zastaviť krídelníka Montrealu Brendana Gallaghera.
debata

V aktuálnej sezóne ich má na konte už štyri, pričom za rezervný tím v Belleville v AHL nastúpil iba raz. Napriek tomu stále čaká na stabilné miesto v zostave „senátorov“ a často pendluje medzi najkvalitnejšou hokejovou ligou sveta a nižšou súťažou.

Košický rodák pôvodne po sobotňajšom dueli s Montrealom Canadiens zamieril späť do Belleville, ale v utorok smeroval zase do kanadskej metropoly a nechýbal na ľade v súboji proti Bostonu Bruins, v ktorom jeho tím prehral 1:4.

„Belleville nie je ďaleko. Klub sa ma pýtal, či majú pre mňa niekoho poslať, ale ja som to odšoféroval. Potrebujem tu vlastné auto. Zabalil som si viac vecí, pretože nikdy neviete, kedy vás pošlú späť. Mám so sebou dostatok oblečenia na niekoľko dní,“ povedal mladý Slovák v rozhovore pre denník Ottawa Citizen.

Christián Jaroš z Ottawy (vľavo) počas zápasu s... Foto: Reuters, Marc DesRosiers
Christián Jaroš Christián Jaroš z Ottawy (vľavo) počas zápasu s Los Angeles.

Dvadsaťdvaročný bek pôsobí v zámorí od minulej sezóny a v NHL odohral zatiaľ iba šesť zápasov. V mladej defenzíve Ottawy však dostáva čoraz viac priestoru a od trénera si po dueli s Boston vyslúžil pochvalné slová.

„Je tvrdý a mimoriadne rýchly. Ak sa pozrieme čisto na rýchlosť, je po útočníkovi Alexovi Formentonovi našim druhým najlepším hráčom. Je ako kôň, extrémne silný a mám rád jeho štýl bránenia. Navyše, dobre ovládla hokejku a ak urobí chybu, okamžite ju dokáže vykompenzovať,“ vravel kouč Senators Guy Boucher.

V kádri prvého tímu Ottawy momentálne figuruje osmička obrancov. Proti Bostonu dostal Jaroš šancu preto, že zdravotné problémy vyradili z hry Codyho Ceciho aj Bena Harpura, no obaja by sa mali čoskoro vrátiť. Po sérii troch domácich vystúpení čaká na kanadský tím séria troch duelov na klziskách súperov.

Už v piatok sa „senátori“ predstavia v Colorade, ale tréner zatiaľ neprezradil, či slovenský obranca bude súčasťou zostavy. „Uvidíme. Zatiaľ pre nás odviedol dobré výkony,“ dodal s úsmevom 47-ročný lodivod.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ottawa Senators #Christián Jaroš