Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Po návrate odchytal polovicu zápasu. Budaj mieri naspäť na farmu

Americký hokejový brankár Jonathan Quick sa rýchlo zotavuje zo zranenia v dolnej časti tela a jeho návrat do zápasov zámorskej NHL je už len otázkou niekoľkých dní.

18.10.2018 07:49
Peter Budaj Foto: ,
Peter Budaj v drese Los Angeles v zápase proti Ottawe.
debata

Tridsaťdvaročný gólman v pondelok korčuľoval s tímom Los Angeles Kings, v utorok čelil aj streleckým pokusom spoluhráčov a v stredu sa zapojil do plnohodnotného tréningového procesu. Informoval o tom oficiálny web „kráľov“.

„Absolvoval s nami kompletný tréning. Teraz sa musím poradiť s ďalšími členmi realizačného tímu a doktormi, od ktorých potrebujem počuť, či je Quick pripravený na zápas a či neriskuje obnovenie zranenia. Ak mi potvrdia tieto dve skutočnosti, potom sa pre Jonathana rozsvieti zelené svetlo,“ povedal tréner LA Kings John Stevens.

Quick odchytal v aktuálnej sezóne iba úvodný duel proti San Jose Sharks, v ktorom trikrát inkasoval z 33 striel. V nasledujúcich piatich stretnutiach dostal príležitosť Jack Campbell a zatiaľ sa môže pochváliť solídnou úspešnosťou zákrokov 92,2 %.

Dvojkou tímu je momentálne Slovák Peter Budaj, ktorý striedal Campbella v súboji proti Ottawe Senators a počas svojho 30-minútového pobytu v bránke zlikvidoval 10 z 11 pokusov súpera. Po návrate Quicka do prvého tímu sa však presunie späť do klubu Ontario Reign v AHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Budaj #Jonathan Quick #Los Angeles Kings