Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Špeciálny deň. Chicago si uctilo Hossu

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa síce už nie je súčasťou klubu zámorskej NHL Chicago Blackhawks, ale ani po výmene do konkurenčnej Arizony na neho vo "veternom meste" nezabudli.

02.08.2018 13:17
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa v roku 2015 pri oslavách po zisku Stanleyho pohára v Trenčíne.
debata (1)

Venovali mu dokonca jeden celý deň, nie náhodou to bol prvý august. Tridsaťdeväťročný odchovanec trenčianskeho hokeja totiž nosil dres s číslom 81 a práve vo formáte 8/1 sa v zámorí uvádza prvý august. Slovenskému hokejistovi organizácia venovala hneď niekoľko článkov na klubovom webe, ktoré zmapovali jeho deväťročné pôsobenie v Chicagu.

Na sociálnych sieťach medzi priaznivcami „jastrabov“ nechýbal hashtag #HossaDay, klubový historik Bob Verdi Mariánovi Hossovi venoval obsiahly blog s poznatkami o jeho kariére v Chicagu. Na oficiálnom webe Blackhawks dokonca vznikla samostatné sekcia ThankYouHossa (Ďakujeme Hossa, pozn.).

„Mariána Hossu si budeme vždy pamätať za jeho kariéru v Blackhawks, v roku 2010 pomohol organizácii k zisku Stanleyho pohára premiérovo v 49-ročnej existencii a pridal ďalšie dva v rokoch 2013 a 2015. Zmluvu podpísal 1. júla 2009 a v základnej časti za Chicago odohral 534 zápasov s bilanciou 186 gólov a 229 asistencií. V play-off pridal v našom drese ďalších 107 štartov a v nich 21 presných zásahov a 52 gólových prihrávok,“ uvádza sa v tejto sekcii.

Marián Hossa ešte oficiálne neukončil kariéru, ale ostatnú sezónu vynechal zdravotné problémy a na súťažný ľad sa už zrejme nevráti. V NHL hral okrem Chicaga aj za Detroit, Pittsburgh, Atlantu a Ottawu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks #Arizona Coyotes