Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa ďakuje fanúšikom Blackhawks. Chicago navždy bude v mojom srdci, tvrdí

Slovenský hokejista Marián Hossa odohral posledné súťažné stretnutie ešte v sezóne 2016/2017 za Chicago Blackhawks v zámorskej NHL.

25.07.2018 08:10
Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Pre zdravotné problémy sa už na ľade zrejme neobjaví, hoci má kontrakt platný ešte na tri roky. Práva naňho už nepatria Chicagu, vedenie Blackhawks 39-ročného Slováka vymenilo v lete do Arizony, hoci je zrejmé, že za Coyotes nenastúpi.

Hossa však nebude naďalej zaťažovať platový strop „čiernych jastrabov“. Pár týždňov skôr ohlásil, že predáva apartmán v Chicagu a presťahoval sa do Trenčína. Na svojho dlhoročného zamestnávateľa napriek tomu nezanevrel.

„Ahojte, fanúšikovia Blackhawks. Chcel by som vám všetkým poďakovať, za podporu, ktorú ste prejavili mne i mojej rodine počas ôsmich rokov, ktoré sme prežili v Chicagu. Privítali ste nás s otvorenou náručou a i vďaka vám sme sa v Chicagu cítili ako doma,“ povedal Marián Hossa vo videospráve, ktorú Blackhawks uverejnili na oficiálnej prezentácii na facebooku.

„Oslávili sme spolu veľa nezabudnuteľných momentov. Aj vy hráte veľkú rolu v našich spomienkach a mesto Chicago bude navždy v našich srdciach,“ pokračoval v emotívnom pozdrave trojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

Marián Hossa. Foto: SITA/AP, Nam Y. Huh
Marián Hossa Marián Hossa.

„Ďakujem aj médiám v Chicagu za úžasné roky, ktoré sme spolu prežili. Síce teraz žijeme znovu na Slovensku, ale Chicago pre nás navždy zostane špeciálnym miestom. Obe moje dcéry tam vyrastali, jedna z nich sa v tom nádhernom meste dokonca narodila. Ešte raz ďakujem všetkým fanúšikom Blackhawks a teším sa na naše ďalšie spoločné stretnutie. Čau, čau,“ uzavrel Hossa, jeden z najlepších hokejistov slovenskej histórie.

Rodák zo Starej Ľubovne pôsobil v Chicagu aktívne v rokoch 2009–2017. V NHL hral aj za Detroit, Pittsburgh, Atlantu a Ottawu. V zámorskej profilige absolvoval dovedna 1514 stretnutí so ziskom 1283 bodov za 577 gólov a 706 asistencií. Slovensko reprezentoval na ôsmich majstrovstvách sveta a štyroch zimných olympijských hrách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks