Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Takú strelu, ako má Ovečkin, nemá nik, vraví Graňák

Dominik Graňák, s moskovským Dynamom dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára (2012, 2013) v Kontinentálnej hokejovej lige, sa v tíme stretol s Alexandrom Ovečkinom v druhej majstrovskej sezóne.

08.06.2018 18:32
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák.
debata

„V NHL bola výluka, a tak do Dynama prišiel jeho najslávnejší odchovanec – a dotiahol aj Švéda Nicklasa Bäckströma, skvelého centra. Posilnili nás dvaja špičkoví útočníci, čo nám pomohlo. Alex rýchlo zapadol do mužstva. Kým švédsky spoluhráč bol skôr introvert a utiahnutý, Ovečkin si pôsobenie v jeho rodnom Dyname užíval na tréningoch i v zápasoch. Je to pohodový chlap, hýril dobrou náladou, vždy chcel vyhrať. Bola ho plná kabína, najviac ho bolo počuť – spolu s Leom Komarovom. Po tréningoch neraz súťažili, kto trafí zmotanú pásku z hokejky do koša. Kto prehral, robil zhyby – a šatňa sa zabávala,“ spomína slovenský reprezentant.

Naznačil, že podľa niektorých spohráčov bol Ovečkin v Rusku iný než v zámorí. „Uvoľnenejší, priateľskejší. Nepotrpel si na nejaké vychytávky v oblečení, podľa toho, čo nosil, by ste spoznali, že je Rus. Zvyčajne chodil na tréningy na géčkovom terénnom mercedese. Keď po skončení výluky odišli, ukázali sme, že sme silní aj bez dvoch hviezd z NHL – a dokráčali sme k druhému prvenstvu,“ podotkol.

Washington oslavuje zisk Stanleyho pohára Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Radosť a smútok. Hokejisti Washingtonu...

Vyzdvihol Alexandrovu fyzickú i psychickú odolnosť. „Obdivoval som ho, ako sa vie vyrovnať s obrovským tlakom i záujmom médií. Bolo vidieť, že je zvyknutý mať veľkú zodpovednosť. Vedel, že sa od neho čakajú góly, stotožnil sa s tým. Pritom nemal nejaké hviezdne maniere, bol jedným z nás, no keď vyšiel na ľad, každý sa mohol presvedčiť o jeho lídrovských schopnostiach i herných kvalitách. Dával najavo, že je výnimočný útočník. Takú smrtiacu strelu, ako má on, som u nikoho iného nevidel. Neskutočné jedovky, pohroma pre každého brankára. Jeho veľká prednosť i majstrovstvo je v tom, že vie vypáliť takmer z každej prihrávky, trafí aj skákajúci puk,“ zdôrazňuje Dominik.

Na koľko gólov mu prihral? „Na nejaké určite. Na presilovky sme chodili často spolu. Na ľavej strane kruhu má svoju parketu, z ktorej páli. Každý súper z NHL to vie, má ho prečítaného, napriek tomu ho Bäckström nájde presnou prihrávkou. Aj vo štvrtok v poslednom zápase finálovej série dal z podobnej situácie dôležitý gól. Bola radosť vidieť v akcii prvú formáciu Washingtonu. Má obrovskú údernú silu, výborne hral aj Jevgenij Kuznecov, dobre sa na to pozeralo. Veľmi sa mi páči, ako sa uberá súčasný hokej,“ uzavrel skúsený obranca Hradca Králové.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Graňák #Alexander Ovečkin #Washington Capitals