Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pittsburgh na úvod play off zničil Philadelphiu, uspelo aj Vegas s Tatarom

Hokejisti Pittsburghu rozdrvili v úvodnom zápase 1. kola play off NHL Philadelphiu 7:0. Čistý hetrik zaznamenal kapitán Penguins Sidney Crosby.

12.04.2018 06:26 , aktualizované: 07:09
Tomáš Tatar Foto: ,
Slovenský krídelník Vegas Tomáš Tatar v zápase s Los Angeles.
debata (1)
Slovenský krídelník Vegas Tomáš Tatar v zápase... Foto: SITA/AP, John Locher
Tomáš Tatar Slovenský krídelník Vegas Tomáš Tatar v zápase s Los Angeles.

Z výhry sa radoval tiež Winnipeg, ktorý otočil súboj s Minnesotou a uspel 3:2. Nováčik súťaže Vegas v zostave s Tomášom Tatarom si poradilo s Los Angeles tesne 1:0.

Flyers nevyšla prvá tretina, ktorú prehrali 0: 3. V prostrednej časti pridali útočníci Jake Guentzel a Crosby v rozmedzí 71 sekúnd ďalšie dva góly a vyhnali z bránky Briana Elliotta.

V záverečnom dejstve dokonal tridsaťročný Crosby tretí hetrik v play off a v klubových štatistikách sa dotiahol na slávneho Maria Lemieuxa. Najlepší strelec minulých vyraďovacích bojov Guentzel si pripísal gól a tri nahrávky.

„Využili a premenili sme naše šance. Myslím si, že stále existujú oblasti, v ktorých by sme sa mali zlepšiť. Nezáleží na skóre, musíte sa zlepšovať každým ďalším zápasom,“ uviedol Crosby pre nhl.com.

Brankár Penguins Matt Murray potreboval na čisté konto 24 úspešných zákrokov. „Beriem to iba ako víťazstvo. Sme v play off, na skóre nezáleží. Je jedno, či zvíťazíte 7:0 alebo 1:0 po predĺžení,“ vyjadril sa Murray.

Sidney Crosby sa teší z tretieho gólu so... Foto: Reuters, Charles LeClaire
Sidney Crosby, Pittsburgh Sidney Crosby sa teší z tretieho gólu so spoluhráčmi z Pittsburghu.

Vo Winnipegu zlomil bezgólový stav center domácich Mark Scheifele až v 38. minúte. Wild sa na začiatku záverečnej dvadsaťminútovky podarilo najprv vyrovnať a neskôr dokonať obrat. Už o 53 sekúnd ale vyrovnal fínsky kanonier Patrik Laine. Víťazný gól Jets strelil v 53. minúte obranca Joe Morrow.

V drese víťazov absentoval slovenský krídelník Marko Daňo.

„Hrať v play off, snažiť sa o Stanley Cup a mať šancu streliť taký gól, to sú dôvody, prečo hráte hokej už ako dieťa,“ poznamenal Morrow.

V treťom súboji noci vyhrali hokejisti Vegas Golden Knights na domácom ľade nad Los Angeles Kings 1:0. Aj pre nováčika profiligy je to prvý triumf v play off v krátkych klubových dejinách. Rozhodol o ňom už vo 4. minúte obranca Shea Theodore.

Slovenský útočník Tomáš Tatar za Knights odohral vyše 11 minút a do štatistík si zapísal jednu strelu a tri hity.

Prvé zápasy úvodného kola play off NHL

Východná konferencia:
Pittsburgh – Philadelphia 7:0 (3:0, 2:0, 2:0) – stav série 1:0
Góly: 3. Rust (Letang, Guentzel), 11. Hagelin (Hörnqvist, Sheahan), 15. Malkin (Hagelin), 28. Guentzel (Brassard, Sheary), 30. Crosby (Dumoulin, Guentzel), 48. Crosby (Justin Schultz, Guentzel), 51. Crosby (Dumoulin)

Západná konferencia:
Winnipeg – Minnesota 3:2 (0:0, 1:0, 2:2) – stav série 1:0
Góly: 38. Scheifele (Wheeler, Byfuglien), 45. Laine (Stastny), 53. Morrow (Ehlers) – 42. Cullen (Greenway, Prosser), 44. Parise (Mikael Granlund, Koivu)

Vegas – Los Angeles 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) – stav série 1:0
Gól: 4. Theodore (Nosek)
Tomáš Tatar (Vegas) odohral 11:10 min, 0+0, 1 strela, 3 hity

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Philadelphia Flyers #Sidney Crosby #Pittsburgh Penguins #play off NHL