Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Zázraky sa dejú aj v NHL. Do bránky sa v stave núdze postavil účtovník

Výnimočný deň zažili v NHL obaja brankári Chicaga Blackhawks. Najprv si debut v profilige odkrútil Collin Delia, ktorý musel zaskočiť za Antona Forsberga - zranil sa na predzápasovej rozcvičke. Delia však zápas nedochytal, pre zranenie odstúpil v 46. min a do bránky tak musel netradičný náhradník, 36-ročný účtovník Scott Foster.

30.03.2018 14:14
Scott Foster Foto: ,
Brankár Chicaga Blackhawks Scott Foster (vpravo) a hráč Winnipegu Jets Paul Stastny.
debata

„Pred pár hodinami som ešte sedel za počítačom a venoval sa svojej bežnej práci. Teraz stojím pred vami po tom, ako som práve odchytal štrnásť minút v NHL,“ neskrýval nadšenie v obkľúčení zámorských médií.

Po zápase mu priznali honor prvej hviezdy súboja.

Foster naposledy pôsobil v univerzitnej NCAA v drese Western Michigan University a posledný duel odchytal v sezóne 2005/06. „Prvý veľký šok som zažil, keď som sa mal prezliecť do dresu. To, že som sa napokon dostal aj na ľad… Splnil sa mi veľký sen. Nikto mi to už nikdy nezoberie, môžem sa tým pochváliť deťom a oni kamarátom. Na tento moment nikdy nezabudnem,“ vravel spokojný Foster.

Pri debute si užil množstvo zábavy. Na základe jednodňovej zmluvy, ktorú podpísal, si zarobil 500 dolárov.

Počas súboja zlikvidoval všetkých sedem striel, ktoré na neho vyslali hráči Jets a poradil si aj s veľkou šancou Paula Stastneho. „Takéto veci sa nestávajú často. Obaja chlapi však zachytali vynikajúco,“ komentoval netradičnú situáciu Quenneville.

Zároveň naznačil, že Forsberg sa už vo zvyšku sezóny do bránky nepostaví.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chicago Blackhawks #Scott Foster