Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňo: Vo Winnipegu je menší tlak ako v Chicagu, chceme okúsiť play off

Slovenský hokejový útočník v službách klubu zámorskej NHL Winnipeg Jets Marko Daňo je optimista, čo sa týka šancí jeho zamestnávateľa na postup do bojov o Stanleyho pohár.

27.01.2018 15:34
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo.
debata

Kanadské mužstvo je v doterajšom priebehu sezóny 2017/2018 jedným z najpríjemnejších prekvapení profiligy. V tabuľke Západnej konferencie je druhé za nováčikom Vegas Golden Knights. Jets sa darí predovšetkým v domácom prostredí – z 21 zápasov pred vlastným publikom vyhrali 17 a len v troch nebodovali.

„V našej aréne vládne úžasná atmosféra. Je zážitok tam hrať. Doma máme veľmi dobrú sériu výhier a diváci si to naozaj užívajú,“ pripomenul Daňo súčasnú šnúru šiestich domácich víťazstiev pre oficiálnu stránku súťaže.

Dvadsaťtriročný rodák z rakúskeho Eisenstadtu porovnal momentálnu winniegskú pozíciu s tou v predošlom pôsobisku.

„Winnipeg je oproti Chicagu veľká zmena. Tam je na hráčov a celé mužstvo vyvíjaný veľký tlak. Diváci očakávajú po troch Stanleyho pohároch z ostatného obdobia každú sezónu niečo veľké. Vo Winnipegu je tlak menší. Aj keď sezóna je ešte dlhá, máme ju dobre rozbehnutú a verím, že to tento rok dotiahneme čo najďalej a okúsime aj chuť play-off,“ doplnil Marko Daňo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Chicago Blackhawks #Winnipeg Jets