Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zostane Jágr v NHL? Veľa otáznikov, žiadna odpoveď. Netušia ani v Calgary

Otázniky okolo ďalšieho pôsobenia Jaromíra Jágra v Calgary, či samotnej NHL, pretrvávajú. Čoskoro štyridsaťšesťročný hokejový velikán naďalej rieši svoje zdravotné problémy, netrénuje s tímom a zostáva na listine zranených hráčov. Utópiou sa tak stal aj jeho útok na rekord Gordieho Howea v počte odohraných zápasov NHL.

25.01.2018 10:46
Jágr NHL Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

„V pondelok som s ‚Jagsom‘ hovoril a mali sme naozaj celkom dlhý rozhovor. Stále nie je úplne v poriadku po problémoch s kolenom a slabinami. Pracuje na tom, aby bol čo najskôr stopercentne zdravý, to je teraz to hlavné,“ povedal pre ČTK kouč tímu Glen Gulutzan.

Hoci sa v posledných týždňoch popísalo mnoho o Jágrovom konci v kanadskom tíme, aj neistote ďalšieho pôsobenia v NHL, Gulutzan Jágrov návrat do zostavy Flames priamo nevylúčil. „Uvidíme, čo sa stane, zatiaľ je Jaromír stále medzi zranenými hráčmi,“ odvetil kouč, ktorý je len o pol roka starší ako Jágr.

Isté je tak len to, že Jágr je napriek všetkým špekuláciám stále hráčom Calgary a v kabíne má naďalej svoje miesto v rohu vedľa Matta Bartkowského. V obchodoch haly Scotiabank Saddledome ostávajú už len posledné kusy originálnych dresov, v ktorých nastupujú hráči do zápasov, s jeho menom. Sú takmer vypredané a v hľadisku sa to pri zápasoch „Jágr“ len tak hemží.

„Je skvelé, že ho tu máme. Ja som z toho priamo nadšený. A moc by som si prial, aby aj naďalej zostal. Veď pre mňa jeho prítomnosť znamená, že okolo mňa dvakrát denne prejde žijúca hokejová legenda. Som silne presvedčený o tom, že sa ešte vráti do tímu a pomôže nám,“ dodal svoj postreh strážca parkoviska hráčov pri hale Flames.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Calgary Flames