Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrivík debutoval v drese Calgary, hladký triumf Detroitu s Tatarom v Chicagu

Slovenský hokejista Marek Hrivík debutoval v drese Calgary Flames pri triumfe 4:1 na ľade Caroliny Hurricanes v nedeľňajšom stretnutí zámorskej NHL.

14.01.2018 21:46 , aktualizované: 15.01.2018 07:09
debata
Slovenský útočník Detroitu Tomáš Tatar sa snaží... Foto: SITA/AP, Nam Y. Huh
Tomáš Tatar, Anthony Duclair Slovenský útočník Detroitu Tomáš Tatar sa snaží zastaviť Anthonyho Duclaira z Chicaga.

Dvadsaťšesťročný útočník odohral vyše 9 minút a získal jeden plusový bod. V sezónnej profiligovej premiére sa prezentoval aj jednou strelou na bránku a jedným bodyčekom. Flames si predĺžili sériu víťazstiev už na sedem zápasov, ostatné štyri absolvovali na štadiónoch súperov.

„Myslím si, že tento výjazd sa nám vydaril nad očakávania. Nikdy nejdete na ‚trip‘ s tým, že chcete ovládnuť všetky stretnutia. Jednoducho idete od duelu k duelu. Keď sa na to pozriem spätne, bol to pre nás veľmi dobrý výjazd,“ povedal podľa nhl.com útočník Calgary Matthew Tkachuk.

Dvoma presnými zásahmi, vrátane víťazného, sa blysol 24-ročný obranca Calgary Dougie Hamilton. Dva body získali aj Johnny Gaudreau (0+2) a Tkachuk (1+1). Skóre otvoril v 7. min Matt Stajan.

„Je vždy príjemné pomôcť pri triumfe. Tvrdo pracujeme a odvádzame robotu, za ktorú možno nie sme odmenení, ale chlapci ju vidia. Myslím si, že naša formácia vyvinula veľa energie a je skvelé, že sme aj skórovali,“ tešil sa člen štvrtého útoku Stajan. Jediný gól Caroliny dosiahol v 56. min v presilovej hre Lee Stempniak, ktorý stanovil rezultát zápasu.

Hokejisti Detroitu Red Wings so slovenským krídelníkom Tomášom Tatarom v zostave zvíťazili nad domácimi hráčmi Chicaga Blackhawks hladko 4:0. Tatar bol na ľade takmer 16 a pol minúty a inkasoval menší trest. Strojcom triumfu „červených krídel“ bol český brankár Petr Mrázek, ktorý zastavil všetkých 27 striel súpera a vychytal druhé čisté konto v sezóne.

„Petr bol excelentný. Vďaka nemu bol pre nás zápas jednoduchší. Puky sa naňho doslova lepili a podržal nás v niektorých kľúčových momentoch,“ pochválil svojho zverenca kouč Detroitu Jeff Blashill.

„Začali sme dobre, rýchlo sme sa dostali do dvojgólového vedenia. Snažil som sa pomôcť obrane najmä v úvodnej desaťminútovke, narábať s pukom. Súper hral veľa za bránkou, tak som sa snažil dostať puk preč,“ zhodnotil 25-ročný český brankár. Dosiaľ posledným brankárom Detroitu, ktorý si udržal čisté konto v Chicagu, bol jeho slávny krajan Dominik Hašek ešte 23. decembra 2001 pri triumfe 5:0.

Prvou hviezdou sa stal útočník Anthony Mantha, ktorý zaznamenal gól a prihrávku rovnako ako Tyler Bertuzzi. Dvadsaťdvaročný synovec niekdajšej kontroverznej hviezdy Todda Bertuzziho v 54. minúte svojím prvým gólom v NHL uzavrel skóre zápasu.

Pred ním na 3:0 zvýšil Mantha, ktorý je s 15 gólmi najlepším strelcom tímu. Detroit zvládol zápas aj bez zranených útočníkov Justina Abdelkadera a Darrena Helma. Šancu na premiére v NHL dostal po povolaní z farmy Dominic Turgeon, syn bývalej hviezdy Pierrea Turgeona.

Sumáre NHL – nedeľa:

Chicago – Detroit 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Góly: 5. D. Larkin (Athanasiou, Bertuzzi), 7. M. Green (Mantha, Nyquist), 46. Mantha (Zetterberg, Athanasiou), 54. Bertuzzi (N. Jensen)

Carolina – Calgary 1:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Góly: 56. Stempniak (B. McGinn, V. Rask) – 7. Stajan (Lazar), 19. D. Hamilton (J. Gaudreau, Ferland), 44. D. Hamilton (M. Tkachuk, J. Gaudreau), 53. M. Tkachuk (Brouwer, Backlund)
Marek Hrivík (Calgary) 9:04 min, +1, 1 strela na bránku, 1 „hit“

Pittsburgh – New York Rangers 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Góly: 4. Hörnqvist (Hagelin, Letang), 34. Simon (Sprong, Dumoulin), 35. P. Kessel (Sheary), 53. Crosby (P. Kessel, Oleksiak), 59. Hagelin (Oleksiak) – 16. Grabner, 20. Brendan Smith (Lettieri, Carey)

Minnesota – Vancouver 2:3 po predĺžení (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)
Góly: 5. Zucker (M. Koivu, Mikael Granlund), 53. Winnik (E. Staal) – 17. L. Eriksson (Edler, H. Sedin), 57. Vanek (Gagner, Christopher Tanev), 63. B. Sutter (Edler, L. Eriksson)

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Marek Hrivík #Detroit Red Wings #Chicago Blackhawks