Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rangers - Islanders 2:7. Halák v starej fazóne opäť vlastní Garden

Jednoznačný triumf hokejistov New York Islanders na ľade mestského rivala Rangers (7:2) síce režírovali mladíci na čele s 5-bodovým Matthewom Barzalom, ale ruku k nečakane skvostnému dielu priložil aj Jaroslav Halák.

14.01.2018 09:15
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák.
debata

Slovenský brankár v službách Islanders si pripísal 37 zákrokov a mal veľký podiel na tom, že v zlomových okamihoch pri zvyšovaní náskoku „ostrovanov“ sa domáci „jazdci“ nepriblížili na rozdiel jedného či dvoch gólov.

„Keď na nás udreli a zavreli v našej tretine, predviedol veľké zákroky. Bol tým, ktorý prevzal zodpovednosť v tomto stretnutí. Je vzrušujúce, že ho máme späť vo fazóne, kde ho chceme mať,“ súkal slová vďaky na adresu Haláka tréner NY Islanders Doug Weight. Kouč víťazného tímu nešetril chválou ani na celé svoje mužstvo.

„Bolo to víťazstvo 20 mužov, ktorí boli na ľade. Koľkokrát sme boli v brejku a prišli o puk, hráči šprintovali dozadu a zastali si svoje pozície. Naša hra mala zámer a identitu a všetko to tvorilo jeden kompaktný celok,“ nadchýnal sa Weight na webe NHL.

Štatistici NHL rýchlo vyrátali, že Halák čelil minimálne 35 strelám súperových hráčov v deviatom zápase po sebe a po tretí raz sa stalo, že v takomto stretnutí inkasoval len dvakrát. Od roku 2009 a svojho pôsobenia v Montreale sa na ľade slávnej Madison Square Garden predstavil po desiaty raz a ukoristil až osem víťazstiev.

„Halák opäť vlastní Garden,“ hlási titulok internetového vydania Newsday. Halákova úspešnosť je však priamo závislá aj od výkonov celého tímu.

Podľa Newsday s priemerom úspešnosti zásahov 90,6% v tomto súťažnom ročníku sa stále nachádza pod ligovým priemerom, ale veľmi mu pomohlo 11 gólov, ktoré jeho spoluhráči strelili v ostatných dvoch zápasoch, keď on bol v bránke. Pre porovnanie v predchádzajúcich piatich takýchto zápasoch strelili Islanders dovedna len 7 gólov.

„Je vždy dobré, keď hráči predo mnou dávajú góly. Druhá tretia bola v našom podaní veľkolepá. Zdalo sa, že nám tam všetko padlo, o čo sme sa pokúsili. Také zápasy sú však najhoršie pre brankára, lebo hráči si chcú po záťahu trochu odfúknuť a súper sa môže chopiť šance. My sme však počas väčšiny zápasu predviedli veľmi dobrú prácu,“ skonštatoval Jaroslav Halák.

Hráčom NY Islanders patrí v tabuľke Východnej konferencie 10. priečka so 48 bodmi a mankom 1 bodu na dvojicu NY Rangers, Pittsburgh. práve tieto dva tímy aktuálne okupujú miesta s voľnou kartou do play off.

Rangers a Penguins majú pred sebou nedeľňajší zápas na ľade Pittsburghu, Islanders sa najbližšie predstavia v pondelok v Montreale.

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #New York Islanders